Ukrayna bayrağıyla kaçak avlanan Türk balıkçı yakayı ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna bayrağıyla kaçak avlanan Türk balıkçı yakayı ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 10:34

Ukrayna Sahil Güvenlik güçlerinin, Ukrayna bayrağı taşıyan ve Kadareniz'de kaçak avlanan bir Türk teknesini ele geçirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Rusça yayın yapan “pro.ua” internet sitesinde yer alan Ukrayna Sınır Muhafaza Birlikleri basın merkezinin açıklamasında, Türk teknesinin Karadeniz'in Ukrayna bölümünde pazar akşamı ele geçirildiği kaydedildi.
Açıklamada, Ukrayna sularında kaçak avlanan Türk teknesinde Ukrayna bayrağı ve Latin harfleriyle “Masalaş” yazısı olduğu ifade edildi.

Ukrayna Sınır Muhafaza Birliklerinin pazar akşamı ülke kara sularında kaçak avlanan tekneye dur çağrısında bulunduğu, ancak “teknenin uyarılara aldırmadan hızla kaçmaya” çalıştığı belirtilen açıklamada, “(Pazar) Saat 23.30'da durdurulan tekneye binen güvenlik güçleri, bunun Türk teknesi ve gerçek adının da 'Büyük Özgür' olduğunu tespit ettiler” denildi.

Açıklamada, teknede her biri yaklaşık 6 kilo ağırlığında 380 adet yeni avlanıldığı anlaşılan balık ve 450 metre ağ bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Teknede yapılan aramada ayrıca, kullanılmamış 1500 metre uzunluğunda balıkçı ağı ve çok sayıda buz parçaları bulundu. Balıkçı teknesinin kaptanı, Ukrayna'ya ait bölgeye girerek yasa dışı balıkçılık yaptıklarını itiraf etti. Şu anda Sivastopol Limanında bulunan 'Büyük Özgür' teknesinin 7 kişilik mürettebatı da gözaltında tutuluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!