Uçuş yasağına BM ve Nato denetimi

Güncelleme Tarihi:

Uçuş yasağına BM ve Nato denetimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Önceki gün ‘Kıbrıs’ta uçuş yasağı getirilsin, S-300'ler ertelensin' şeklinde, şaşırtıcı bir öneri yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos'un hesabı ortaya çıktı : Pangalos geçici değil sürekli olmasını istediğini söylediği uçuş yasağı kararının Birleşmiş Milletler tarafından alınmasını ve NATO tarafından denetlenmesini istedi.

ABD'de sürdürdüğü temaslar çerçevesinde, Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile biraraya gelen Pangalos, Yunanlı gazetecilere yaptığı açıklamada, uçuş yasağının Birleşmiş Milletler tarafından alınmasını ve NATO tarafından denetlenmesini istedi. ABD'de Kıbrıs'ın silahlardan arındırılması tartışmalarını yeniden alevlendiren Pangalos ‘BM tarafından alınacak bu kararın bozulması halinde, anlaşmayı bozan taraf karşısında NATO’yu bulucağını bilmeli' dedi.

Yunan Dışişleri Bakanı, önerdiği anlaşma imzalandığı takdirde Kıbrıs'a havadan gelecek tehlikenin tamamen ortadan kalkacağını, dolayısıyla silah almaya gerek kalmayacağını da iddia etti.

Öte yandan, Pangalos, Washington'da George Town Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Atina'da Kürt örgütlerine ait büroları savundu. Bir Türk öğrencinin, yunanistan'da Kürtlerin faaliyetleriyle ilgili sorusuna sinirlenen Pangalos, Atina'daki Kürt bürolarını terörist yuvası olarak görmediklerini, Fransa, İngiltere ve Almanya'da da benzer bürolar olduğunu kaydetti. ABD'nin, Atina'nın terör örgütlerine göz yumduğu yolundaki görüşüne katılmadıklarını kaydeden Pangalos, Kürtlerin bulunduğu bazı kamplara Türk Büyükelçiliği'nden yetkililerin götürüldüğünü kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!