Uçak çarpınca bayılmışım

Güncelleme Tarihi:

Uçak çarpınca bayılmışım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 22:27

Tayvan’da TransAsia Havayolları’na ait GE-235 sefer sayılı yolcu uçağının önceki gün başkent Taipei’deki Keelung Nehri’ne çakılmadan önce çarptığı taksinin şoförü “Hayatta olduğum için çok şanslıyım” dedi.

Haberin Devamı

Zhou isimli taksi şoförü, kazadan sonra yerel basına yaptığı açıklamada kalp hastası olduğunu da belirtti ve “Uçak arabama çarptığı anda bayılmışım” dedi. Yetkililer, kaza sırasında uçakta bulunan 58 kişiden 32’inin hayatını kaybettiğini, 11 kişiye ise halen ulaşılamadığını belirtti. Korkunç kazadan canlı kurtulmayı başaran 15 kişi arasında, biri sadece 2 yaşında olan 4 çocuk da var. Tayvanlı itfaiye yetkilileri ölenlerden 14’ünün kaza sırasında, geri kalanların ise enkazdan çıkartıldıktan hemen sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

ENKAZA KARŞI SELFIE

Bu arada Taipei sakinlerinin, kurtarma çalışmaları devam ederken uçak enkazının önünde fotoğraf çektirmesi büyük tepki topladı. 3 kadının enkazın önünde gülümseyerek poz verdiği bir fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından binlerce kişi bir trajedinin turistik aktiviteye dönüştürülmesini kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!