Türkler ve Müslümanlar Berlin’deki terörü kınadı

Güncelleme Tarihi:

Türkler ve Müslümanlar Berlin’deki terörü kınadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 12:12

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Noel pazarına TIR ile girişilen saldırıyı, Berlin’deki Müslüman ve Türk sivil toplum kuruluşları da kınadı.

Haberin Devamı

12 kişinin yaşamını yitiriği, çoğu ağır 48 kişinin de yaralandığı saldırının gerçekleştiği tarihi Yıkık Kilise’nin önüne gelen Türk ve Müslüman sivil toplum örgütü temsilcileri, yaşamını yitirenlerin anısına alana karanfil bıraktı. Berlin’de aralarında Milli Görüş ve İslam Federasyonu’nun da bulunduğu dernekler, Berlin Alevi Toplumu Cemevi, Berlin Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Birliği ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarında, terörün yaymak istediği korkuya teslim olunmayacağının altı çizildi.

TERÖRÜN DİNİ OLMAZ

Kurban yakınlarıyla dayanışma içinde olduklarını da belirten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yaşanan acıyı paylaştıklarını açıkladı. Almanya Müslümanlar Konseyi, “Terörün dini olmaz” derken, Berlin Alevi Toplumu Cemevi ise her türlü şiddeti mahkûm ettiklerini belirtti. 

Haberin Devamı

TDU yaptığı açıklamada, terörün din, dil ve ırk tanımadığına ve her kesimi hedef aldığına dikkati çekti. CHP Berlin Birliği ise teröre teslim olunmayacağını ve toplumun huzurunun bozulmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.
İslam dernekleri, saldırının gerçekleştiği alanda ‘Terörün dini yok, Berlinli Müslümanlar teröre karşı’ pankartı açtı.

Türkler ve Müslümanlar Berlin’deki terörü kınadı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!