"Türkler, İngilizleri İslamcı buluyor"

Güncelleme Tarihi:

Türkler, İngilizleri İslamcı buluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 12:52

İngiltere’de “Müslüman cezaevleri'nin gündeme gelebileceği öne sürüldü. The Observer gazetesi, fıkra köşesinde ülkede “Müslüman okulları”nın ardından “Müslüman cezaevleri”nin kurulmasının da söz konusu obileceğini belirtirken “Türkler, herhalde Britanyalıları alarm verici bir şekilde İslamcı buluyor” ifadesini kullandı.

Pazar günlerinde yayınlanan The Observer gazetesi, Jasper Gerard imzalı fıkra köşesinde İngiltere’de “Müslüman okulları”nın ardından Müslüman tutuklu ve hükümlülerinin bir arada kalacağı “Müslüman cezaevleri”nin kurulmasının gündeme gelebileceğini belirtirken Türkiye’de ise “İslam’a özel bir statü verilmediği”ne dikkat çekti.

Katar kraliyet ailesinden Şeyh Badr Bir Kalifa El Tani’nin en değerli eşlerinin üçünün, erkek yolcuların yanında oturmayı reddetmesi üzerine İngiliz Havayolları’na (British Airways) ait bir uçağın kalkmasının üç saat geçtiğini belirten gazete, oysa bu kişilerin, daha önce Milano’daki dizayn butiklerde alışveriş yaparken dekadant Batı ile uyumlu hareket etme konusunda lütufkar davrandıkları esprisini yaptı.

Bu öykünün, “Müslüman ayrılığı”na doğru gidişata vurgu yaptığını belirten gazete, İngiltere’de İşçi Partisi hükümetinin inanç okullarına sağladığı desteğin, “Müslüman okulları” için yapılan çağrıların reddedilmesini imkansın haline getirdiğini belirterek “Bakanlar, belki Müslüman cezaevlerini kurmayı düşünüyor” diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:

“İlginçtir ki, yeniden seçilen hükümetinin, Avrupa’nın bazı siyasi gruplarına kalp çarpıntısı verdiği Türkiye’de ise, İslam’a özel bir statü verilmiyor. Türkler, herhalde Britanyalıları alarm verici bir şekilde İslamcı buluyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!