Türkiyemli futbolculara Almanya’da ırkçı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyemli futbolculara Almanya’da ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

Hitler selamı yaparak gençlere beyzbol sopaları ile saldıran Neo Naziler, 15-16 yaşlarındaki futbolculara taş ve şişe de fırlattı. Irkçıların saldırısına uğrayan Türkiyem genç takımı kamp yaptığı Lindow’u terk ederek Berlin’e döndü. Saldırı ilk duyulduğunda Berlin’de endişeye yol açtı.

Nazilerin aralarında Afrikalı ve Alman futbolcularının da bulunduğu Türkiyem takımına saldırmaları çeşitli çevrelerce kınandı. Türkiyem kulübünü ziyaret edip futbolculara geçmiş olsun dileğinde bulunan Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Yeşiller Berlin Eyalet Meclis milletvekili Özcan Mutlu, Berlin Senatosu Göç ve Uyum Danışmanı Günther Piening ve Berlin Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Matur Türkiyem ile dayanışma içinde olduklarını gösterdi.

Saldırıda bacağından yaralanan Hakan Mahmutoğlu (15) kendilerine yönelik saldırı ile ilgili şunları söyledi: “ ‘İstanbul’a gidin’. ‘Pis Türkler’ gibi sözlerle sataştılar. Ertesi akşam bu kez beyzbol sopalarıyla, şişlerle ve taşlarla saldırdılar. Arabayı üzerimize sürdüler. Ben bacağımdan yaralandım. Arkadaşlar kaçıp kendilerini kurtardı. Polis de geç geldi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!