Türkiye’den Avrupa’ya Türkçe dersi teklifi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Avrupa’ya Türkçe dersi teklifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 09:41

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya, Danimarka ve Hollanda’nın maliyetini gerekçe gösterip Türkçe dersini müfredattan çıkarmaya başladığını söyledi. Türkiye’nin “Maliyeti biz karşılarız” talebinin de kabul edilmediğini belirten Çavuşoğlu, “Onların derdi başka” dedi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Teşkilatı Uluslararası Eğitim Yöneticileri Çalıştayı’nın Ankara’daki kapanış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısına da değinen Çavuşoğlu, şehit olan polis ve vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. DEAŞ’ın dini, PKK’nın ideolojiyi ve Kürt vatandaşlarının duygularını istismar ettiğinin belirten Çavuşoğlu, FETÖ’nün de uluslararası küresel bir örgüt haline geldiğini söyledi.

Türkiye’den Avrupa’ya Türkçe dersi teklifi

Eğitim konusunda bazı ülkelerin zorluk çıkardığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, Almanya, Danimarka ve Hollanda gibi bazı ülkelerin maliyetinden dolayı Türkçeyi müfredattan çıkarmaya başladığını söyledi. Çavuşoğlu, “Biz onlara diyoruz ki, ‘Bu maliyeti karşılamaya hazırız. Yeter ki Türkçe derslerini devam ettirin.’ Fakat onların derdi başka” dedi. Ana dilini öğrenemeyen bir çocuğun başka dilleri öğrenmekte zorluk çekeceğini belirten Çavuşoğlu, bu ülkelerin Türkçe derslerini kaldırmasının asimilasyon anlayışının bir yansıması olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

BİZDEKİLER EN İYİSİ

Suriye’deki gelişmelere değinen Çavuşoğlu, insanlık dışı ne kadar hayal edilebilecek şey varsa bugün Suriye’de görüldüğünü ifade etti. Çavuşoğlu, Türkiye olarak ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüme geçilmesi ve insani yardımların ulaştırılması konularında her zaman yapıcı olduklarını söyledi. Türkiye’deki 3 milyon sığınmacının hayat standardını yükseltmek için her gün kafa yorduklarını belirten Çavuşoğlu, “Bizim çadır ve konteyner kamplarımız dünyanın en iyisi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!