Türkiye’yi almazsak Osmanlı kurulur

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi almazsak Osmanlı kurulur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 00:00

1 Ocak’tan itibaren AB Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martonyi, Türkiye’nin AB üyeliği sürecine ilginç bir çıkışla destek verdi. Martonyi, “Ya AB’nin dışında yeni bir Osmanlı İmparatorluğu kurulacak ve AB’nin rekabetçisi olacak. Ya da Türkiye, AB üyesi olup güçler birleşecek” dedi.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği Dönem Başkanlığı’nı 1 Ocak’tan itibaren altı aylığına üstlenecek olan Macaristan, Türkiye’ye sıcak mesajlar verdi ve AB’yi de uyardı. Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martonyi, “Ya AB’nin dışında yeni bir Osmanlı İmparatorluğu kurulacak ve AB’nin rekabetçisi olacak. Veya Türkiye AB üyesi olup, güçler birleştirilecek” dedi.
Janos Martonyi, Brüksel’den yayın yapan ABHaber’e verdiği demeçte, “Ben Türkiye’nin AB üyeliğinin birliğe önemli avantajlar sağlayacağını savunuyorum. Türkiye’nin AB üyeliğinin büyük bir stratejik seçim olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin AB üyeliğini önemsiyorum. AB-Türkiye müzakere sürecinin ilerlemesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. Martonyi, Türkiye ile ‘Rekabet’ başlığını da kısa sürede müzakereye açmayı planladıklarını söyledi. Martonyi, Türkiye’ye ise “Yılgınlığa kapılmayın, müzakere sürecine kararlılıkla devam edin” mesajı gönderdi. Martonyi şunları söyledi:
“Türkiye-AB sürecinde yaşanan sorunları biliyoruz. Sorunlar var. Kızgınlıklar var. Türkiye’nin bu süreçte yılgınlığa düşmemesi gerekiyor. Kararlılık ve ısrarla müzakere sürecine devam edilmesi lazım. AB Dönem Başkanlığımız sırasında Türkiye ile müzakereleri daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Rekabet başlığını kısa sürede açmayı planlıyoruz.” Martonyi, Türkiye ile AB arasında özellikle ikili düzeyde yaşanan siyasi sorunların aşılabilmesi halinde üyelik sürecinin hızlanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!