Türkiye’ye karşı tavrım değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye karşı tavrım değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2004 01:49

Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier’nin ‘Türkiye’nin kısa vadede AB üyeliğine karşı olduklarını’ söylemesiyle başlayan tartışmalara son noktayı Cumhurbaşkanı Chirac koydu: ‘Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki tutumumuz değişmedi.’

FRANSA Cumhurbaşkanı Jacques Chirac adına açıklama yapan Elysee sözcüsü, Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik tutumun değişmediğini, Fransa’nın, AB ile Türkiye arasında tam üyelik müzakerelerinin açılması için AB Komisyonu’nun ilerleme raporunu beklemeye devam edeceğini bildirdi.

Elysee Sarayı Sözcü yardımcısı Laurence Auer de, dün Hürriyet’e yaptığı açıklamada Fransa’nın Türkiye’ye ilişkin tavrını ve tutumunu değiştirmediğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Chirac’ın 26 Martta Brüksel’de Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamanın aynen geçerli olduğunu vurguladı. Sözcü, iktidardaki Halk Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP) yönetiminin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasına karşı çıkan açıklamasından sonra da bu pozisyonun değişmediğine dikkati çekti.

ERDOĞAN UMUTLU

Dışişleri Bakanı Michel Barnier’in sözlerini ‘iç politika malzemesi’ olarak gören Türkiye, dün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından Fransa’nın tutumu konusunda iyimser mesajlar verdi. Ankara’da gelişmeleri yorumlayan Erdoğan, ‘Yapılan açıklamalar bizde anlaşıldığı gibi değil. Bu bir süreç. Önceki görüşmelerde Chirac’ın olumlu kanaatlerini kendisinden işitmiştik. 2004 Aralık iyi olacak. Umutluyuz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!