Türkiye karşıtı Senatör ısrarlı... Yolsuzlukla suçlanan Menendez istifa etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye karşıtı Senatör ısrarlı... Yolsuzlukla suçlanan Menendez istifa etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 07:00

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan ABD’li Senatör Bob Menendez, hakkında yürütülen rüşvet soruşturmasına rağmen siyaseti bırakmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Önde gelen Demokrat partililerden üst üste istifa çağrısı alan New Jersey Senatörü Menendez, “Hiçbir yere gitmiyorum” açıklamasında bulundu. Küba asıllı senatör Menendez, istifa çağrılarının “Latin kökenli” olmasıyla ilgili olduğunu iddia etti, “Bazılarının bir Latin kökenliyi koltuğundan etmek için ne kadar hevesli olduğunu fark ettim. Son elli yıldır elde ettiğim başarının aynısıyla New Jersey halkı için savaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Dün yaptığı basın açıklamasında, evinde bulunan paraları kendi tasarruf hesabından çektiğini söyleyen Menendez, aklanacağına ve New Jersey’in kıdemli senatörü olmaya devam edeceğine inandığını belirtti. Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen Menendez (69) ve eşi Nadine Arslanian (58) hakkında külçe altın ve lüks otomobil rüşvet olarak almak ve görevini Mısır hükümetine fayda sağlamak için kullanmak iddialarıyla soruşturma başlatılmıştı. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı’ndan “sorun çözülünceye kadar” istifa ettiğini açıklamıştı. New Jerseyli diğer senatörler Senatör’e siyaseti tamamen bırakma çağrısında bulunurken Menendez daha önce hakkında açılan yolsuzluk davasını kazanmasını örnek göstererek istifa etmeyi reddediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!