Türkiye’den Hamas’a temsilci yollandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Hamas’a temsilci yollandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 22:18

İSRAİL’le acil ateşkes yapılması için Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın ricasi üzerine Halid Meşal’i arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas liderini ikna etmek için Doha’ya temsilci gönderdi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin lideri Abbas’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Türkiye temasları sırasında, Başbakan Erdoğan’dan Hamas liderini ateşkes planı için ikna etmesini istediğini söyledi. Büyükelçi, “Başbakan Erdoğan, aynı gece sahurda ikna etmek için Meşal’i aradı. Ertesi gün de Meşal’le görüşmesi için buradan Doha’ya birini gönderdi” dedi.

Önce ateşkes sonra müzakere

Abbas’ın talebi üzerine Mısır’ın geçen hafta ateşkes girişiminde bulunduğunu söyleyen Maruf, bu plana göre önce acil ateşkes sağlanması, ardından Hamas ve İslami Cihad’ın şart koştuğu; Filistinli tutukluların salıverilmesi, Refah sınır kapısının açılması, Gazze’ye havalimanı yapılması ve limanlara ulaşılması gibi konuların beş gün boyunca müzakere edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Abbas’ın önerdiği ateşkes anlaşmasına Türk yetkililerin olumlu yaklaştığını belirten Maruf, önce ölümlerin durması ardından taleplerin müzakere edilmesi konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!