Türk yoga eğitmenini 'çok tatlısın' diyerek kovmuştu... Dava sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Türk yoga eğitmenini çok tatlısın diyerek kovmuştu... Dava sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 15:41

ABD'de ünlü bir manken, kocasıyla ortak işlettiği yoga merkezindeki Türk öğretmeni "Çok güzel bir kadın, evliliğim tehlikeye girer" diyerek kovdurmuştu. Türk yoga öğretmeni başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Haberin Devamı

Türk yoga hocasını Dilek Edwards (33), yoga terapi yaptığı kliniğin sahibi Charles Nicolai'nin iş ortağı olan Playboy modeli eşi Stephanie Adams'ın kendisini çok güzel bulması nedeniyle işten çıkarılması üzerine açtığı dava lehine sonuçlandı.

Adams'ın eşine sosyal medyada resimlerini gördüğü Dilek'le ilgili "O çok tatlı" yorumunda bulunduğu için haksız bir biçimde işten atıldığını savunan Dilek, geçen yıl mayıs ayında Yüksek Mahkeme'den beklediğini elde edememişti.

Mahkeme, Dilek'in davasında kadın olmasından ötürü işten kovulduğunu iddia etmediği yönünde bir karara imza atmıştı. Dün ise temyiz mahkemesi alt mahkemenin kararını bozdu.

Türk yoga eğitmenini çok tatlısın diyerek kovmuştu... Dava sonuçlandı

Haberin Devamı

Yargıç David Friedman, “Dilek sadece Nicolai’nin ondan cinsel olarak etkilenmesi dolayısıyla işinden olmuştur. Bu New York Eyaleti İnsan Hakları Kanunu’na göre cinsiyet ayrımcılığına girer” ifadesini kullandı.

Dilek’in avukatı Maimon Kirschenbaum, ABD’nin çok satan gazetelerinden New York Post’a konuştu. Kirschenbaum, diğer mahkemelerin Nicolai’yi desteklediğini söylerken, çok uğraştıklarını ve memnun olduklarını dile getirdi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!