A.A.
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 09:38
LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
Washington'daki büyükelçiliklerde farklı ülkelerin yemeklerinin tanıtıldığı bir program çerçevesinde, farklı kültürlerden gelenlerin oluşturduğu gruba, Türkiye'nin Washington büyükelçiliği rezidansında Türk yemeklerini tatma imkanı sunuldu.
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un eşi Gülgün Şensoy'un evsahipliği yaptığı programda, konuklar rezidansın mutfağına girerek, Türk şeflerden mantı, çerkez tavuğu, peynirli sigara böreği ve burma tatlısının nasıl yapıldığını izledi.
Gülgün Şensoy, yaklaşık 70 kişilik davetli grubuna, Türklerin tarihi ve Türk yemeklerinin özellikleri hakkında bilgi de verdi. Daha sonra konuklara, mutfakta, nasıl yapıldığı sergilenen Türk yemeklerinden oluşan açık büfe ile Türk kahvesi ikram edildi. Konuklara ayran ve şalgam gibi içeceklerin yanı sıra Bozcaada Corvus şarabı sunuldu.
“Meridian Büyükelçilik Şefleri” programı, Washington'daki büyükelçiliklere yabancı konuklar için turlar düzenleyerek, farklı kültürlerin yemeklerini tanıtıyor. Programın sunuculuğu ve düzenlemesi ise Washington Diplomat ve Washington Life gibi dergilere katkıda bulunan gazeteci Gail Scott tarafından yapılıyor.