Türk vekiller nabız tuttu

Güncelleme Tarihi:

Türk vekiller nabız tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2003 01:46

Irak'ta incelemelerde bulunan Türk milletvekilleri Musul ve Bağdat'ta halkın arasına karıştı, hal hatır sorup nabız yokladılar. Türkiye'nin asker göndermesi konusunda esnafın görüşlerini alan Türk heyetindeki AKP Milletvekilleri Turhan Çömez ve Cevdet Erdöl, yolda rastgeldikleri Amerikalı askerlerle selamlaşıp tokalaştı.

Önceki gün de Musul'da halkla sohbet eden vekillerden, bir Iraklı bir yıldır hasta kardeşi için yardım istedi. Doktor olan vekiller, İbrahim Recep adlı hastayı, evinde muayene edip pasaport çıkarması halinde, tedavisinin yapılması için yanlarında götürmeyi teklif ettiler. Recep de bu teklifi büyük sevinçle karşıladı. Musul ve Bağdat halkının Türk askeri için görüşleri şöyle:

Türkler kardeşlerimiz. Birlikte 500 yıl yaşadık. Ne tecavüz oldu, ne de herhangi bir kötülük. Gelen asker Müslüman olsun da isterse bize eziyet etsin önemli değil.

Burada önce güvenliğe ihtiyacımız var. ABD'liler korkuyorlar. Suçlulara karışmıyorlar. Türkler güvenliğimizi sağlayacaksa gelsinler. Öncelikle elektrik, su ve gıda ihtiyacımız bir düzen içerisinde sağlansın.

ABD'lileri de onlarla hareket edenleri de sevmiyoruz. Onları burada istemiyoruz.

Saddam döneminde çıkarılan yasalar değişmeli. Düzen kurulsun. Komşularımızla ve dünyayla daha iyi geçinen huzurlu bir ülke olalım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!