Türk TIR'ları hala dönemiyor

Güncelleme Tarihi:

Türk TIRları hala dönemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 00:00

Gürcistan'daki Rus birlikleri çekildi. Tiflis-Batum otoyolu açıldı. Ama günlerdi mahsur kalan Türk TIR'larına Gürcistan hala geçiş izni vermedi.

Haberin Devamı

Gürcistan'ın doğu ve batı koridorunu birbirine bağlayan Tiflis-Batum otoyolu Rus güçlerinin bölgeden çekilme işleminin tamamlamasından sonra dün trafiğe tümüyle açılmıştı, ancak Gürcü polisinin Türk TIR'larına geçiş izni vermediği kaydedildi. Türk TIR şoförleri, Gürcü polisinin yolda mayın taraması çalışmalarında bulunduğu için kendilerine bugün de geçiş izni vermediğini söylediler.

Gürcistan’dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’nın sınırındaki Gori kenti yakınında bulunan bir Azeri köyünde yolların açılmasını bekleyen sürücülerden İsmet Tatar, geçtiğimiz gün basın mensuplarıyla konuşurken bölgedeki çatışmalar yüzünden iki bin civarındaki Türk TIR’ının mahsur kaldığını söylemişti. 

150-200 dolar rüşvet

Tatar, Rus askerlerinin denetimlerindeki noktalarda pasaport kontrolü yaptıktan sonra geçişlerine izin verdiğini, ancak Gürcü polisinin kendilerine engel olduğunu anlatmıştı. Gürcü polisinin ana yoldan gitmelerine izin vermediğini anlatan Tatar, “Bizden rüşvet istiyorlar, 150–200 dolar para karşılığında dağ yollarından gitmemize izin veriyorlar. Bu yollar çok kötü. Bir şekilde dağ yollarını aşarak Gori’ye, buradan da Batum’a ulaşan arkadaşlarımız oluyor. Gori’den geçişimizde Rus askerleri pasaport kontrolü yaptıktan sonra bizi bırakıyor” diyerek durumu özetlemişti.

Savaş ortasında yaşadıkları

Haberin Devamı

Azerbaycan ile Gürcistan'a yük taşıyan ve çatışmaların ardından Türkiye'ye dönen Trabzonlu tır sürücüsü Ahmet Örnek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönüşte büyük zorluklar yaşadığını söyledi.  Çatışmalar nedeniyle köprülerin başında bekleyen Gürcü polisler gördüğünü ifade eden Örnek, şunları anlattı:

''Tiflis, Osetya arasında sivil araçların tamamı asker taşıyordu. Bölgenin yakınlarında oturan insanlar ise Tiflis tarafına doğru akın etmiş durumda. Ben Tskhinvali ve Gori şehirlerinin yakınından geçtim. Top ve bomba seslerini duydum. Bir çok arkadaşımız, bölgenin yakınından geçen güzergahlarını değiştiriyorlar ve savaş bölgesine uzak yerlerden Türk sınır kapısına ulaşmaya çalışıyorlar.''
Çatışmalar daha çok gece yaşandığı için gece yolculuk yapmadığını belirten Örnek, gece giden araçların da farları yakılmadan ilerlemeye çalışıldığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!