Türk askeri hazır

Güncelleme Tarihi:

Türk askeri hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

NATO'nun Yugoslavya'ya yönelik operasyonu tüm hızıyla sürerken, Kosova'ya gönderilecek olan çokuluslu güce Türkiye'nin bir tabur ile iştiracak edeceği ve Türk Birliğinin görev yapmaya hazır hale geldiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk Birliği zırhlı ve mekanize ünitelerden oluşan çok güçlü bir yapıya sahip. Birliğin kara harekatında her türlü görevi en etkin bir biçimde yerine getirebilecek şekilde teşkil ve teçhiz edildiği belirtildi.

NATO yetkilileri, ‘‘şimdilik’’ kaydıyla Kosova'da kara harekatı yapılmayacağını söylemelerine rağmen Türkiye, herhangi bir olasılık için çokuluslu güce vereceği askerlerini hazırladı. Genelkurmay Başkanlığı, kara harekátı ile ilgili planlı faaliyetlerin devam ettiğini, ancak harekátın yapılmasına yönelik şu ana kadar alınmış bir kararın mevcut olmadığını açıkladı. Kara harekátıyla ilgili hazırlıklar kapsamında Makedonya'da yaklaşık 12 bin kişilik bir NATO Birliği bulunduğunu da bildiren Genelkurmay Başkanlığı, kara harekátına karar verilmesi durumunda bu birliklerin takviye edileceğini belirtti.

F-16'DAN 14 SORTİ

Yugoslavya'ya yönelik hava operasyonuyla da ilgili bilgi veren Genelkurmay Başkanlığı, operasyonun başladığı 24 Marttan bu yana 700 civarında sorti yapıldığını, Ghedi'deki Türk F-16 uçaklarının da düne kadar toplam 58 saat uçarak 14 sorti yaptıklarını bildirdi. Genelkurmay ayrıca şimdiye kadar ABD'ye ait bir F-117 uçağının düşürülmesi dışında tüm uçakların görevlerini başarıyla tamamlayarak kayıp vermeden üslerine döndüklerini vurguladı. Genelkurmay Başkanlığı, düne kadar Yugoslavya Hava Kuvvetleri'ne ait 5 MİG-29 uçağının düşürüldüğünü de bildirdi.

ÜSKÜP'DE TAHLİYE YOK

Öte yandan Makedaonya'da ABD, Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerinin Sırp saldırılarına hedef olması üzerine, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği önündeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Büyükelçilik binasına yönelik herhangi bir saldırının olmadığını belirten Üsküp Büyükelçisi Fazlı Keşmir, büyükelçiliğin tahliye edildiğine dair haberlerin ise doğru olmadığını söyledi. Keşmir, ‘‘Büyükelçilik personelinin tamamı görevinin başında. Herkesin sağlığı yerinde. Endişelenecek bir durum yok’’ dedi. Keşmir, Makedon güvenlik güçlerinin Türk Büyükelçiliği önünde yeterli güvenlik önlemi aldıklarını da ifade etti.Türk Dışişleri Bakanlığı da Üsküp Büyükelçisi ile büyükelçilik mensuplarının görevlerinin başında olduklarını, büyükelçiliğin tahliyesini gerektirecek bir durumun olmadığını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!