Türbanda örgüt parmağı

Güncelleme Tarihi:

Türbanda örgüt parmağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2004 01:45

Fransa'da türban taktığı gerekçesiyle okuldan atılan 11 yaşındaki Türk kızı Hilal'in ailesine, türbanın ateşli savunucu Dr. Thomas Milcent'in danışmanlık yaptığı ortaya çıktı. Müslüman olduktan sonra ‘‘Dr Abdullah’’ kod adını alan Milcent, Mısırlı köktendinci örgüt Müslüman Kardeşler'e yakınlığıyla biliniyor.

TÜRBAN ile diğer dini sembollerin devlet kurumlarında yasaklanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğü Fransa'da 11 yaşındaki Türk kızı Hilal, türbanda ısrar ettiği için okuldan atıldı.

Haut-Rhin bölgesinin Thann kentindeki Charles-Walch Koleji'nde meydana gelen bu olayda küçük öğrencinin arkasından, Müslüman Kardeşler Örgütü'ne yakınlığıyla tanınan Dr. Thomas Milcent çıktı. Müslüman olduktan sonra ‘‘Dr Abdullah’’ kod adını alan Milcent'in, yaşı küçük olduğu için soyadı açıklanmayan Hilal'in ailesiyle okul müdürü ve disiplin kuruluna gidip kızın türban takmasını savunduğu anlaşıldı.

ANNESİ OKULDA BAŞI AÇIK OKUDU

Kolej Müdürü Serge Blanchard, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Türk öğrencinin annesinin de aynı kolejde başı açık olarak okuduğunu ve 16 yaşında ailesi tarafından okuldan alınarak evlendirildiğini söyledi. Hilal'in geçen eylül ayında örtündüğünü belirten Blanchard, şöyle anlattı:

‘‘Öğrencimiz önce başı açık geliyordu, geçen eylül ayında 6'ıncı sınıfa başlerken başı kapalı geldi. Önceleri izlemeye aldık, türbanını çıkarmayacağını ve spor derslerine girmeyeceğini söyledi. Yönetmeliğe aykırı olduğu için okula almadık ve ailesini çağırdık. Ailesi Dr. Thomas Milcent'le birlikte geldi ve yanlarına başkalarını da alarak türbanı kabul ettirinceye kadar okulu işgal edeceklerini söylediler.

Jandarma yardımıyla işgalcileri okuldan çıkarttık. Zaten bunun örgütlü bir hareket olduğu o olayla belli oldu. Daha sonra öğrenciyle birlikte kapıya dayandılar ve zorla içeri girmek istediler. Biz kesinlikle türbanla okula almayacağımızı ve kanunlara göre genç kızın 16 yaşına kadar okutulması gerektiği konusunda uyardık, dinlemediler. 27 Kasım günü okulun ‘Disiplin Kurulu' toplandı ve öğrencinin okuldan atılmasına karar verildi.

DAVA AÇIYORLAR

Aile konuyu Strasbourg'ta kolejlerin bağlı olduğu Akademi Rektörlüğü'ne şikayet etti. 18 Aralık'ta Rektörlük Şikayet Komisyonu toplanıp öğrencinin okuldan atılmasını onayladı. Şimdi ailenin danışmanı Dr. Milcent aracılığıyla İdari Mahkemeye başvuracağını duyduk.’’

Müdür Blanchard tüm ısrarlara rağmen yasa gereği öğrencinin adını açıklamadı, ancak çevrede yaptığımız araştırma küçük kızın adının Hilal olduğunu ortaya çıkardı.

Kod adı Dr. Abdullah

MÜSLÜMAN olduktan sonra Dr.Abdullah kod adını alan ve Fransız basın çevrelerinde yakından tanınan Dr. Thomas Milcent, ergenlik çağına girmemiş kızların bile türban takması gerektiğini savunuyor. Tıp Fakültesi'ni 12 yılda bitirebilen Dr.Milcent'in öğrencilik yıllarında bir grup arkadaşıyla birlikte sık sık Afganistan'a ilaç götürdüğü ve orada eğitim aldığı belirtiliyor. Dr. Milcent'in Fransa İslam Konseyi bünyesinde Müslüman Kardeşler Örgütüne yakın olan, Türklerin de desteklediği Fransa İslami Organizasyonlar Birliği (UOIF) bünyesinde yer aldığı biliniyor. Bu konuda ‘‘http://www.france-echos.com’’ internet sitesinde şu bilgiler veriliyor: ‘‘Kod adı Dr. Abdullah olan Milcent, Fransa İslam Konseyi'ndeki, Milli Görüş Teşkilatı ve Müslüman Kardeşlerin oluşturduğu UOIF kanadının itibarlı temsilcisidir. Kızların başlarını kapattıran Dr. Milcent, kariyerlerine kadınlara kezzap atarak başlayan ve El Kaide teröristlerinin 20 yıllık dostudur.’

Japon kadın bakan Tahran'da kapandı

KAMUSAL alanda türbanı yasaklamaya hazırlandığı için, Fransa'yı demokrasi ve insan haklarını ihlal etmekle suçlayan Tahran Yönetimi, ülkesini ziyaret eden kadınların başının açık olmasına asla tahammül edemiyor. Bunun son örneği, Japon Dışişleri Bakanı Yoriko Kawaguçi'nin Tahran'ı ziyareti sırasında yaşandı. Kadın bakan, İran'a gelişinde başını örtmek zorunda kaldı. Japonya'nın Bem depremzedelerine yaptığı yardımlardan dolayı teşekür edilen Bakan Kawaguçi, İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi tarafından kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!