‘Tunus, Nahda’dan önce gelir’

Güncelleme Tarihi:

‘Tunus, Nahda’dan önce gelir’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 21:08

ARAP Baharı’nın başladığı ilk ülke olan Tunus’ta Müslüman Kardeşler hareketinden esinlenen Nahda (Uyanış) partisinin lideri Raşid Gannuşi’nin parti kongresi öncesi, “Siyasal İslam’ı terk ediyoruz” sözlerinin yankısı sürüyor.

Haberin Devamı

Partinin 10’uncu Genel Kongresi önceki gün başkent Tunus’taki Radis Kapalı Spor Salonu’nda başlarken, Nahda Genel Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro, “Bizlerin en büyük hazinesi aynı dava üzerine birleşen halkımızdır. Vatan söz konusu olunca herkes barışır. Tunus, Nahda’dan önce gelir” ifadelerini kullandı.
Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi ise kongrede yaptığı konuşmada “Tunus bir istisna gerçekleştirdi. Ötekileştirme ve intikamı reddetti. Tunus gemisini, güvenlik sahiline çıkarmada başarılı oldu” ifadelerini kullandı.

Gannuşi, “Bizler gelişen bir hareketiz. Kendi hatalarımızı dile getirerek bundan utanacak bir hareket değiliz. Her şeyden önce beşeriz. Nahda Hareketi yetmişli yıllardan bu güne gelişmekten hiçbir zaman geri kalmamıştır. Kimliğin tehdit altında olduğu dönemde kimlik için mücadele veren akaidi bir hareketten, totaliter rejime karşı demokrasi için mücadele veren protesto hareketine ve oradan da İslami referanslara ve değerlere sahip ulusal, demokratik Müslüman bir partiye dönüşmüştür” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!