Tunus, Bin Ali'nin tutuklanması için İnterpol'den yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Tunus, Bin Alinin tutuklanması için İnterpolden yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 15:51

Tunus Adalet Bakanı Elezher Karavi Şebbi, devrik Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, karısı Leyla Trabelsi ve ülkeden kaçan diğer aile üyelerinin tutuklanmaları için İnterpol'den yardım istediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

11 BİN MAHKUM FİRAR ETMİŞ

Şebbi, düzenlediği basın toplantısında, Bin Ali'yi, karısını ve ailesinin diğer üyelerini "(kamulaştırılmış) mülkiyete sahip olmak ve döviz transferi yapmak"tan yargılamak istediklerini belirterek, bu kişilerin tutuklanması için İnterpol'den yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Bin Ali'nin ailesinin 7 üyesinin göz altında olduğunu, ancak Leyla Trabelsi'nin yeğeni İmed Trabelsi ve Bin Ali'nin damadı Sahir El Materi'nin yurtdışına kaçtıklarını açıklayan Tunus Adalet Bakanı, İnterpol'e Leyla Trabelsi'nin erkek kardeşi Belhasan Trabelsi'nin adının da verildiğini bildirdi.

Şebbi, Bin Ali'ye bağlı Devlet Başkanlığı muhafız birliğinin, Ali Seriati dahil olmak üzere şu anda göz altında bulunan 6 üyesinin de "devlet güvenliğine karşı hareket etmek ve halkı silahlı ayaklanmaya kışkırtmak" suçlarından yargılanacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Tunus Adalet Bakanı öte yandan, Bin Ali yönetiminde içişleri bakanlığı yapan, ülkede aralık ayı sonunda çıkan isyanın bastırılması çabalarına öncülük eden Refik Belhac Kacim ile ilgili ise henüz adli bir sürecin söz konusu olmadığını söyledi.

Tunus Adalet Bakanı Şebbi ayrıca, ayaklanma sırasında 71 mahkumun hayatını kaybettiğini, bunların 48'inin Manastır kentindeki cezaevi yangınında öldüğünü belirtti.

BAŞKENTTE OLAYLAR ÇIKTI

Öte yandan Tunus'un başkenti Tunus'ta güvenlik güçleri polis barikatını aşmak isteyen göstericilere gözyaşartıcı gazla müdahale etti.

Basın mensupları, başbakanlık binası yakınlarındaki polisin, barikatı  aşmak isteyen ve kendisine taşla saldıran göstericileri geri püskürtmek için  gözyaşartıcı gaz kullandığını bildirdiler.

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu göstericilerin de polisle doğrudan  çatışmadan taş ve başka maddeler atmaya devam ettikleri belirtildi.

Eylemlerine sabah 09.00'da başlayan göstericiler, geçen hafta kurulan  ulusal uzlaşma hükümetinin, bakanlarının çoğunun eski rejimin üyelerinden  oluşması nedeniyle istifasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!