Tünelde mucize

Güncelleme Tarihi:

Tünelde mucize
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2005 00:00

Güney Kore’de füze parçaları taşıyan kamyonda tüneli geçerken patlama oldu. Olayda büyük bir şans eseri can kaybı meydana gelmedi.

FÜZE parçaları taşıyan ve 4 kamyondan oluşan konvoy, dün Daegu ve Masan kentlerini bağlayan otoyol üzerindeki tünele girdi. 15’er tonluk kamyonun her birinde devasa füze parçaları vardı ve yüklerini Kore ordusuna ait hava üssünden Daegu kentine taşıyorlardı. Kamyonlar, teker teker tünele girdiler.

Fren patlayınca

Her şey yolunda görünürken, kamyonlardan birinin sürücüsü frene bastı, ancak araç yavaşlamadı. Freni patlayan araç hızlanarak çevreye kıvılcım saçmaya başladı. Kıvılcımların neden olduğu yangın, bir anda füze parçalarının bulunduğu kamyonun kasasını sardı. Alevler henüz yükselmeye başlamıştı ki, tünel art arda meydana gelen müthiş patlamalarla sarsıldı.

Can kaybı yok

Tünel fazla kalabalık olmadığından olayda mucize eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Alevler ve siyah bir duman tabakası, tünelin ağzından dışarı fışkırırken, olay yerine gelen 33 araçlık bir itfaiye konvoyu, yangını güçlükle kontrol altına aldı. Kamyonlardan birinin yüküyle beraber kül olduğu görülürken, Kore ordusu olayla ilgili soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!