Tuhaf seyahatler için fiyat tarifesi

Güncelleme Tarihi:

Tuhaf seyahatler için fiyat tarifesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2001 00:00


Haberin Devamı

Amerikalı milyarder Dennis Tito, çocukluğunun en büyük hayalini gerçekleştiriyor: Uzaya seyahati. Ancak en az bunun kadar macera dolu seyahatleri, dünyada da yapabilirsiniz. Moskova'da kozmonot antrenmanından, Everest Dağı'ndaki trekking'e kadar. Alman Bild Gazetesi, tuhaf seyahatlerin fiyat tarifelerini verdi.

KOZMONOT ANTRENMANI

Rus kozmonotların yapabildiğini siz de yapabilirsiniz. Uzayın kahramanları, uzay yolculuklarına Moskova'nın 30 kilometre doğusundaki International Space Station'da hazırlanıyorlar. Antrenmanda santrifüj uçuşu, havuzda dalış kursları yapılıyor. Ancak sağlık check-up'ından geçmeden hiçbir şey yapılamıyor. Almanya'dan hareket, en az üç gün olmak üzere, Moskova'da 5 yıldızlı otelde konaklama 13 bin marktan başlıyor (yaklaşık 7 milyar TL).

KUTUPLARDA TATİL

Kutup dairesinin üzerinde eksi 30 derecede, elleriniz donmadan ‘‘İglo’’ nasıl inşaa edilir, öğretiliyor. Kar ayakkabıları içinde buzlar hakimi hayvanları tanımak mümkün. Termo giysiler ve hayatta kalma rehberi veriliyor. Konaklama, civardaki köy okulundan bozma mekanda gerçekleşiyor. Bir haftalık gezi, uçuş ve 4 kişilik odada geceleme dahil 2 bin 546 marktan başlıyor (yaklaşık 1.5 milyar TL).

CİPLE ÇÖLDE SAFARİ

Paris-Dakar Rallisi'ni yaşamayı hiç hayal ettiniz mi?.. Mısır'ın güneyinden geçen cip turu, en az bu ralli kadar heyecan verici. Nil'in etrafında iki çöl katederek oluşan güzergáh içinde, kumda kaybolan antik şehirleri, piramitleri ve dev kaya mağaralarını görebilirsiniz. Çadırlarda geceliyorsunuz. İki hafta, tam pansiyon, uçak ve cip dahil: 4 bin 390 marktan başlıyor (yaklaşık 2.5 milyar TL).

TİTANİC'E YOLCULUK

Deniz altına hayransanız ve 3 bin 800 metre derine dalarak dehşeti yaşamak ve 14 Nisan 1912'de batan efsanevi Titanic'i görmek istiyorsanız, bu işi yapan turizm firmaları var. Sizi özel denizaltılarla enkaza indiriyor ve halojen lambalarla transatlantiğin enkazını aydınlatarak zevkinizi tatmanızı sağlıyor. Atlas Okyanusu'nun derinliklerine dalış süresi 2-3 saat. Almanya'dan hareket, bir hafta tam pansiyon ve dalış, yaklaşık 78 bin 500 mark (yaklaşık 42 milyar TL).

EVEREST'TE TREKKİNG

Himalaya turu 22 gün sürüyor. Başlangıçta Katmandu Oteli'nde gecelemeden sonra durum biraz değişiyor. Yanınızda dil bilen rehberle Dağların Tanrıçası'na tırmanırken çevredeki diğer dağların doyumsuz manzarasını izliyorsunuz. İki kişilik çadırlarla geceleniyor, ateş başında yemek pişiriliyor. Almanya'dan uçuş, 22 gün tam pansiyon ve rehber dahil, 5 bin 850 marktan başlıyor. Sadece 5-26 Kasım 2001 tarihleri arasında (yaklaşık 3 milyar TL).

MOSKOVA’DA SES HIZINI AŞMAK

Tom Cruise, Top Gun'da yaptı. İsterseniz siz de gerçek bir Rus savaş jetinde bunu yaşayabilirsiniz. Mig'lerle saatte 3 bin kilometre hız yaparak Moskova semalarında turlayabilirsiniz. Hobi pilotlarında aranan tek şart sağlam sinirler, sağlıklı olmak ve yanında sakinleştirici hap taşımak. Moskova'da 5 yıldızlı otelde

üç gece konaklama 29 bin marktan başlıyor (yaklaşık 15.5 milyar TL).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!