Trump’ı eleştirmişti Biden da aynısını yapmış

Güncelleme Tarihi:

Trump’ı eleştirmişti Biden da aynısını yapmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2023 07:00

ABD Başkanı Joe Biden’ın eski kişisel ofisinde başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma, devlete ait ‘gizli belgeler’ bulundu.

Haberin Devamı

Biden’ın danışmanlarından Richard Sauber, Biden’ın kurucusu olduğu Penn Biden Merkezi’ndeki kişisel ofisinde, 2009-2017 yılları arasındaki başkan yardımcılığı görevi döneminden kalan “gizli bilgiler içeren az sayıda belgenin” bulunduğunu kaydetti. Belgelerin 2 Kasım 2022’de kilitli bir dolapta bulunduğunu söyleyen Sauber, durumla ilgili Biden’ın kişisel avukatlarının, Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini ifade etti. Beyaz Saray yetkilileri, Adalet Bakanlığı’nın söz konusu belgeleri incelemeye aldığını duyurdu.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan kaynaklar Biden’ın ofisinde 2013-2016 arasında oluşturulan ve İngiltere, İran ve Ukrayna ile ilgili istihbarat metinlerinin de aralarında yer aldığı 10 gizli belgenin bulunduğunu belirtti. ABD lideri, başta Cumhuriyetçilerden olmak üzere ciddi eleştiriler alırken eski Başkan Trump da kendi sosyal medya ağı TruthSocial’da yaptığı paylaşımda “FBI ne zaman Biden’ın evine, hatta belki de Beyaz Saray’a baskın düzenleyecek?” diye sordu. Başkan Başkan Joe Biden, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının 8 Ağustos’ta Trump’ın Palm Beach’teki malikânesinde yaptıkları aramada gizli belgelerin bulunması üzerine, “Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir” yorumunu yapmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!