Trump’a seçimlere müdahale davası

Güncelleme Tarihi:

Trump’a seçimlere müdahale davası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 07:00

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, 2020 başkanlık seçimlerinde Georgia eyaletindeki sonuçlara müdahale suçlamasıyla dava açılmasına ilişkin yapılan oylama büyük jüri tarafından onaylandı.

Haberin Devamı

Bu, Donald Trump hakkında açılacak dördüncü dava oldu. İddianamede Trump’ın eski Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows ve eski avukatı Rudy Giuliani’nin de aralarında bulunduğu 18 kişi daha suçlanıyor.

SUÇ ÖRGÜTÜ YAKIŞTIRMASI

ABD’nin Georgia eyaletinin Fulton İlçesi Bölge Savcısı Fani Willis tarafından önceki gün açıklanan ve 41 maddeden oluşan 98 sayfalık iddianame ile Donald Trump’ın karşı karşıya olduğu suçlamalara yenileri eklenmiş oldu. İddianamede eski ABD Başkanı ve ‘müttefikleri’, ‘suç örgütü’ üyeleri olarak nitelendirilirken, bölge savcısı, sanıkların 25 Ağustos gününe kadar teslim olmaları gerektiğini söyledi. Trump ise, savcıyı ‘kontrolden çıkmış ve yozlaşmış bir bölge savcısı’ olarak nitelendirdi ve suçlamaların bir ‘cadı avının’ parçası olduğunu söyledi. Kendi sosyal medya platformu TruthSocial’da yaptığı paylaşımda ise karşı hamle olarak “Georgia’daki seçim sahtekarlığını kanıtlayan çürütülemez bir rapor hazırladığını” kaydetti.

Haberin Devamı

Trump’a seçimlere müdahale davası

Georgia Bölge Savcısı Fani Willis, Trump hakkındaki davayı basın toplantısıyla duyurdu.

İFADE VERECEK

Genellikle mafya suçlarında kullanılan yasalara dayanan davanın iddianamesinde 19 davalının adı geçiyor. Davalılar, 20 yıla kadar hapis cezası içeren suçlamayla karşı karşıya. Georgia eyaletinde 2020’deki başkanlık seçimi sonuçlarının başabaş çıkmasının ardından Trump’ın, 2 Ocak 2021’de Georgia eyaletinin en üst düzey seçim yetkilisi olan Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger’ı arayarak, “Bana 11 bin 780 oy bul” dediği, ancak Raffensperger’in reddettiği ortaya çıkmıştı. Başsavcılık, Trump’a mahkemeye başvurması için 25 Ağustos’a kadar süre tanındığını açıkladı. Davanın en geç altı ay içinde açılmasının hedeflendiği de belirtildi. Trump, daha önce biri 2020 seçimlerine müdahale ettiği, diğeri eski bir porno yıldızı Stormy Daniels’a sus payı verdiği ve bir diğeri de gizli belgeleri sakladığı iddialarıyla üç ceza davasıyla daha karşı karşıya kalmıştı.

Haberin Devamı

ADLİYEDEN ÇIKAMIYOR

Hakkında devam eden üç ceza davası bulunan eski ABD Başkanı Trump’a Georgia’da seçim sonuçlarına müdahale ettiği suçlamasıyla yeni bir dava daha açıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!