‘Trump-Rusya işbirliğine dair kanıt bulunamadı'

Güncelleme Tarihi:

‘Trump-Rusya işbirliğine dair kanıt bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2019 08:30

ABD Adalet Bakanı William P. Barr, 2016’da yapılan başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın kampanya ekibinin Rusya ile işbirliği yapıp yapmadığını ve Trump’ın adalete müdahale edip etmediğini araştıran Özel Yetkili Savcı Robert S. Mueller’ın raporuna dair incelemesini Kongre’nin Adalet Komitesi’ne dün sundu.

Haberin Devamı

Barr’ın raporla ilgili dört sayfalık bilgilendirme metnine göre; Trump’a herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Mueller, ne Başkan Trump’ın ne de herhangi bir yardımcısının Rusya ile işbirliği yaptığına dair kanıt bulamadı. Adalet Bakanı Barr, Başkan Trump’ın yasadışı bir şekilde adaleti engellediğini tespit etmek için de yeterli kanıt bulunmadığını belirtse de Mueller’in ekibinin Trump’ı temize çıkarmadığını kaydetti.

Başkan Trump rapora ilişkin ilk değerlendirmesinde, süreç içerisinde birçok insanın yara aldığını söylerken, “Gizli anlaşma yok, adaleti engelleme yok, tam ve eksiksiz aklama var” ifadelerini kullandı. Raporun içeriğinin ortaya çıkmasıyla birlikte Cumhuriyetçi Parti üyeleri, Trump’ın üzerindeki yükün kalktığını ileri sürerken, Demokrat Partililer karar vermek için raporun tamamının yayınlanması gerektiğini savundu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!