Tony Blair: Sıra Saddam’da

Güncelleme Tarihi:

Tony Blair: Sıra Saddam’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Irak'a karşı ABD ve İngiliz askeri güçlerinin yürüttüğü saldırıların dördüncü gününde ‘Çöl Tilkisi iyi gidiyor’ diyen Başkan Bill Clinton, operasyon takvimi hakkında bir yorum yapmazken İngiltere Başbakanı Tony Blair, ‘Sıra Saddam’da' açıklaması yaptı. ABD Savunma Bakanı William Cohen ise saldırıların ne zaman sona ereceğinin belli olmadığını ancak ‘Saddam’ın füze programının en azından bir yıl geriye atıldığını' söyledi.

Irak, son hava akınında, Bağdat'a atılan 60 füzeden 23'ünü vurduğunu açıklarken İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Charles Guthrie, Irak'a yönelik son hava akınının, % 75 oranında başarılı olduğunu bildirdi.

Guthrie, ayrıca ABD ve İngiliz uçaklarından atılan broşürlerde, Irak askerlerine hitaben, ‘Sizler hedefimiz değilsiniz, barakalarınızdan ayrılmayın’ uyarılarının yazılı olduğunu bildirdi.

Bu arada, İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak'a yönelik hava operasyonun ilk safhasının başarılı olduğunu, bundan sonraki stratejilerinin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'i kontrol altına almak olduğunu söyledi. Blair, müttefik saldırılarının, Saddam'ın hava savunma ve komuta merkez sistemlerini, Irak'ın füze üretme kapasitesini ciddi biçimde tahrip ettiğini belirterek, Irak Cumhuriyet Muhafızları örgütünün de belli bir oranda zarara uğratıldığını bildirdi.

Önceki geceki saldırılarda Kerkük'ün de hedefler arasında yer aldığı, bölgede 5 kişinin öldüğü 21 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıların başından beri Irak'ta ölü sayısı 105'e yaralı sayısı ise, 200’e ulaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!