The Sun 3.sayfa güzelini kaldırıyor

Güncelleme Tarihi:

The Sun 3.sayfa güzelini kaldırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bulvar basınının öncülerinden sayılan İngiliz The Sun Gazetesi, çok kısa süre içinde ikinci büyük kültür devrimini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Muhafazakar Parti yanlısı çizgisini bırakarak, İşçi Partisi'ni desteklemeye başlayan gazete, şimdi de ünlü üçüncü sayfa güzellerini aşamalı olarak kaldırıyor.

Guardian Gazetesi'nin yorumuna göre bu durum, ‘Diana’nın ölümü sonrasında okur kitlesindeki değişim sonucu, tirajın ve dolaylı olarak ilanların azalmasından' kaynaklanıyor. Yıllardan beri her gün, üçüncü sayfasında üstsüz güzellerin resimlerini yayınlayan ve hayli eleştiri alan The Sun, geçtiğimiz hafta içinde tam üç kez sayfa güzeli kullanmadı ve yerine yeni bütçe tasarısıyla ilgili haberleri yayınladı. Bir süredir silikon göğüslü modellerin resimlerine boykot uygulayan gazete yöneticilerinin açıklamasına göre yakın gelecekte artık hiç sayfa güzeli kullanılmayacak.

Çeşitli baskı grupları tarafından ‘köhne ve maço’ tavırlı bir gazete olmakla suçlanan The Sun'ın artık orta sınıfı ve kadınları okur kitlesi olarak hedef aldığı belirtiliyor. Medya imparatoru Rupert Murdoch'a ait olan The Sun'ın geçen yılki satışlarında, 1996 yılına göre % 4.5'luk bir düşüş olduğu ve gazetenin şu anda 4 milyonun altında sattığı kaydediliyor.

Televizyon reklamlarında artık daha ciddi bir imaj çizen The Sun haberlerini de daha uzun kullanmaya başladı. Hatta Başbakan Tony Blair ve Japonya Başbakanı Ryutaro Hashimoto da The Sun'a makale yazarak ciddi çizgiye katkıda bulundular.

İyi eğitimli insanların artık gazetelerde çıplak kadın resmi görmekten bıktığını belirten The Economist ise, ‘Tony Blair’in ülke genelinde oyları silip süpürmesi de The Sun sayesindedir' diye yazıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!