Tezcan: Niyetim kimseyi üzmek deÄŸildi

Güncelleme Tarihi:

Tezcan: Niyetim kimseyi üzmek değildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 12:14

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, Avusturya’da büyük tepki çeken sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Tezcan "Niyetim kimseyi incitmek, üzmek, suçlamak değildi. Sadece uyum ile ilgili bir tartışmayı başlatmaktı" dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ TEZCAN "İSTENMEYEN ADAM" İLAN EDİLMEYECEK

DIE PRESSE'DEN TEZCAN'A TEÅžEKKÃœR

VİYANA'DA ELÇİ KRİZİ

BÜYÜKELÇİ TEZCAN NE DEMİŞTİ?

Viyana BüyükelçiliÄŸi rezidansında gerçekleÅŸtirilen 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde misafirler ile tek tek ilgilenen Tezcan, törenden sonra açıklamada bulundu. Â

Avusturya medyasının da yoğun ilgisiyle karşılaşan Büyükelçi Tezcan, "Biliyorum. Çok enteresan, ilgi çekici bir konuyla karşı karşıyayız. Büyük bir ihtimalle beni dinlemiyorsunuzdur bile. Bana soracağınız sualleri kafanızda tekrarlıyorsunuzdur. Ben hiç bir suale cevap vermeyeceğim. Sadece bir tek şey söylemekle yetineceğim. Ve sonra size veda edeceğim. Bir de bu atamızı anma törenine katıldığınız için hepinize teşekkür edeceğim. Benim Die Presse gazetesinde yayınlanan mülakatı vermekteki hedefim; kimseyi incitmek, kimseyi üzmek ya da kimseyi suçlamak için değildi. Ben bu mülakatı burada yaşayan Türk insanını ve burada yaşayan Avusturyalıları her iki tarafında lehine olabilecek bir sağlıklı tartışmayı başlatmak için böyle bir beyanatta bulundum. Umarım ki bunun sonunda her iki taraf için bütün toplum için çok güzel, çok onurlu, fevkalade huzurlu bir sonuç çıkar ve uyum dediğimiz şeyi hakiki manada yaşarız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tezcan, günlük die Presse gazetesine verdiği mülakatta Avusturya'da yaşayan Türklerin uyumu ile ilgili olarak sert eleştirilerde bulunmuş ve "Türklerin gittiği okullara çocuklarınızı göndermiyorsunuz. Yabancılardan sorumlu İçişleri Bakanı Fekter doğru partide değil" gibi eleştirilerde bulunmuştu.

Eğitimden türbana kadar birçok konuyla ilgili açıklama yapan Tezcan'a, Avusturyalı bazı politikacılar tarafından "İçişlerimize karışıyor" suçlamaları da gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!