Terörle mücadelede ‘orantılı’ olun

Güncelleme Tarihi:

Terörle mücadelede ‘orantılı’ olun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 00:01

ABD ve AB’den Türkiye’nin terörle mücadelesine destek açıklamaları yapılırken “Türk hükümeti de orantılı güç kullanmalıdır” uyarısı geldi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin yürüttüğü hava operasyonlarına ilişkin yaklaşımında başından bu yana çözüm sürecini öne çıkaran bir çizgi benimseyen Avrupa Birliği’nden “orantılı tepki” ve “bölgeyi daha istikrarsızlaştıracak her tür eylemden kaçınma” uyarısı geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ı arayan AB Komisyonu’nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Türkiye’nin terörizmin her türünü önleme ve tepki verme hakkına sahip olduğunu bununla birlikte verilecek yanıtın “orantılı, hedefli ve hiçbir şekilde ülkedeki demokratik siyasi diyaloğu tehlikeye atacak nitelikte olmaması” gerektiği mesajını verdi.

Terörle mücadelede ‘orantılı’ olun

Haberin Devamı

IŞİD'le savaşa destek

Görüşmede, çözüm süreci üzerinde olumsuz etki yaratan son gelişmelerden AB’nin derin endişe duyduğunu aktaran Hahn, “Bölgeyi daha istikrarsızlaştıracak her tür eylemden kaçınarak tüm bölge için önemli ve stratejik rolüne uygun davranacağı konusunda TÜRKİYE’ye güveniyoruz” dedi. Türkiye’nin IŞİD’le mücadele konusundaki çabalarını hızlandırmasına yönelik güçlü desteğini yineleyen ve mülteciler konusunda AB desteğini artırmanın yollarını aradığını da teyit eden Hahn’ın “orantılı tepki” mesajı AB ülkeleri arasındaki genel havayı yansıtan bir çizgiye sahip. Hahn, geçen cuma da HDP Genel Başkanı Demirtaş’ı arayarak tarafların çözüm sürecine bağlılıklarını yinelemesi ve kapsayıcı bir siyasi çözüm için çalışması gereği üzerinde durmuştu. AB Komisyonu, Hahn’ın Demirtaş’la görüşmesinde ateşkesin sağlanmasının tüm Türk vatandaşlarının yararına olacağı mesajını ilettiği bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!