Teröristlerin Irak’a, Suriye’ye gitmelerine gerek kalmadı!

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin Irak’a, Suriye’ye gitmelerine gerek kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 14:39

Alman güvenlik birimleri alarmda... Terör örgütü IŞİD, kendisine bağlı teröristleri ve yapmak istediği terör eylemlerini uzaktan yönlendiriyor. Würzburg’daki baltalı teröristin ‘chat’ yazışmaları bunu gösteriyor.

Haberin Devamı

ALMAN istihbaratının elindeki bilgilere göre IŞİD, sosyal medya üzerinden sistematik olarak terör saldırıları düzenleyecek terörist arıyor ve eğitiyor. Bunun için özel eğitmenleri var. Bu eğitmenler çet yoluyla, saldırıyı yönlendiriyor. Süddeutsche gazetesi, NDR ve WDR televizyonlarının ortak araştırmasına göre IŞİD’in bu yeni terörist yetiştirme biçimine karşı Almanya’nın Bavyera Eyalet Asayiş Şubesi’nde ‘Juli’ (Temmuz) adlı özel bir komisyon kuruldu. Özel komisyon aylardır IŞİD’in bu yeni tarzı üzerinde çalışma yapıyor. Soruşturmayı ise doğrudan Karlsruhe’deki Federal Savcılık yürütüyor. Özel Komisyonun dünya çapında yürüttüğü soruşturmaya ABD istihbaratı da dahil edildi.

KURBAN ARIYOR
Alman istihbaratı, bu yıl Ansbach ve Würzburg’ta yaşanan IŞİD saldırıları sonucu terör örgütünün yeni metodunu keşfetti. Güvenlik birimleri araştırmada, iki saldırganı da IŞİD’in cep telefonu üzerinden çet yoluyla uzaktan yönlendirdiğini tespit etti. Alman güvenlik birimleri şimdi saldırganları uzaktan yönlendiren eğiticileri tespit etmenin yanında, hangi tiplerin bu tuzağa düşeceği üzerinde çalışıyor. Würzburg kentinde bir yolcu treninde elinde balta ve bıçakla yolculara saldıran 17 yaşındaki Afgan genci Riaz Khan A.’nın IŞİD eğitmeniyle şu şekilde ‘chat’leşti:
Eğitmen: Hangi silahla öldürmeye niyetlisin?
Riaz A.: Bıçak ve balta hazırladım.
Eğitmen: Kardeş, bir otomobille bunu yapmak daha iyi değil mi?
Riaz A.: Ben araba sürmeyi bilmiyorum.
Eğitmen: Öğrenmelisin.
Riaz A.: Öğrenmek zaman alır.
Eğitmen: Ama zarar da buna göre çok daha yüksek olur.
Riaz A.: Ama ben bugün akşam cennete gitmek istiyorum.
Eğitmen: Bıçakla değil, baltayla yap. IŞİD tüm sorumluluğu üstlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!