Teodoros Pangalos: Bill Clinton yalancı

Güncelleme Tarihi:

Teodoros Pangalos: Bill Clinton yalancı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yarattığı diplomatik skandallarla dünya çapında ün yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos, Alman Başbakanı Helmut Kohl ve Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'dan sonra bu kez de ABD Başkanına saldırdı ve Bill Clinton'u yalancılıkla suçladı.

Yunan Başbakanı Kostas Simitis'in Atina‘yı ziyaret eden 41 Yunan asıllı yabancı parlamenter için verdiği resepsiyonda gazetecilere açıklamalar yapan Pangalos, Clinton’un Kıbrıs sorununun çözümü için seçimler öncesinde verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia etti. Yunan Dışişleri Bakanı Başkan Clinton'ı Yunan asıllı Amerikalılar'la da alay etmekle ve yalan söylemekle suçladı.

ABD'nin S-300 füzeleri sorununu da kasıtlı olarak abarttığını da öne süren Pangalos, Amerikan yönetiminin Türk yanlısı bir politika izlediğini öne sürdü.

Yunan Dışişleri Bakanı son 10 yıldır Amerikan yönetimimin Kongre'yi aldattığını, ambargoya rağmen Amerikan silahlarının Kuzey Kıbrıs'a yığıldığını iddia ederek önümüzdeki günlerde Atina'ya gelmesi beklenen Amerikan Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Koordinatörü Tom Miller'i de eleştiri yağmuruna tuttu. Pangalos, Miller'le görüşmeyi düşünmediğini vurgulayarak Amerikalı diplomatın demeç vermesini de kınadı.

MİLLER'DEN DESTEK

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Miller, dün Kıbrıs'ta Klerides ile yaptığı görüşmeden önce Rum gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Beyaz Saray Sözcüsü Mike McCurry'nin ‘Kıbrıs’ta işgal yok, çekişme, çatışma var' manasına gelen açıklamalarına destek verdi. Miller ‘Bu tür tartışmalarla hiçbir yere varılamaz. Sözcü’nün açıklamaları Amerikan Hükümeti'nin resmi tutumunu ifade etmektedir' dedi.

Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stiyanides de ‘1974’te işgal değil basit bir çatışma olduğunu düşündüğüne göre McCurry'nin kafası karşık demektir. İşgal ile çatışma arasındaki farkı anlayabilmesi için işgalin kurbanı olan kayıp yakınları ve diğer ABD vatandaşlarıyla temasa geçmesi iyi olurdu' diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!