Telekulak skandalında esrarengiz intihar

Güncelleme Tarihi:

Telekulak skandalında esrarengiz intihar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

Yunanistan’ı sarsan telekulak skandalında en az 600 cep telefonun dinlendiği, hükümetin de bunu kamuoyundan gizleyerek sadece 100 cep telefonunu içeren bir liste açıkladığı ileri sürüldü. Ayrıca telekulaktan iki gün sonra dinlemelerin yapıldığı Vodafone şebekesindeki yazılım şifresini bilen bir yetkilinin intihar ettiği ortaya çıktı.

Etnos Gazetesi’ne göre, GSM operatörü Vodafone, yaklaşık 600 telefonun dinlendiğini belirterek, 300’ünü Yunan hükümetine bildirdi ve hükümet ise 100’ünü açıkladı.

OĞLUMU YEDİLER

Yunan hükümetinin telefonların dinlenmesini sağlayan yazılımın silindiğini dolayısıyla kimlerin bu işi yaptığının belirlenemeyeceğini açıklaması üzerine, Vodafone "software kopyalandı ve güvenlikle adli makamlara teslim edildi" cevabını verdi. Kopyanın akıbeti meçhul. Vodafone’da, geçen yıl mart ayında skandalın anlaşılmasından sadece 2 gün sonra intihar eden Kostas Çalikidis’in şirketin bu yazılıma girme yetkisi bulunduğu öğrenildi. Çolakidis’in arkadaşlarına göre cezane töreninde babası "Oğlumu yediler" diye bağırıyordu. Ayrıca, evinde asılmış halde bulunan Çolakidis’in laptop cihazına güvenlik makamlarınca 10 ay önce el konduğu da belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!