Tekvandocu Güleç kardeşler Almanları üzdü

Güncelleme Tarihi:

Tekvandocu Güleç kardeşler Almanları üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 15:49

Rio’da düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları’nda tekvandoda Almanya adına yarışan kardeşler Tahir Güleç ile Rabia Güleç, hem Almanları hem de Türkleri üzdü.

Haberin Devamı

350 bin trajlı Nürnberger Nachrichten gazetesi, önceki gün birinci sayfasından Almanya adına mindere çıkacak tekvandocu kardeşler Rabia ve Tahir Güleç’ten altın madalya beklediklerini yazdı. İki kardeşin birinci sayadan büyük boy fotoğraflarını kullanan gazete, iç sayfada da “Onlar, Franken bölgesinin iftihar ettiği sporcularımız” diye yazdı.

NUR TATAR BRONZ MADALYA KAZANDI

Hem Türkler hem de Almanlar iki tekvandocu kardeşlerden ‘altın’la dönmelerini bekliyordu. Ancak, minderde her şey tersine döndü. Çeyrek finalde Türkiye Milli Takım sporcusu Nur Tatar’la karşılaşan Rabia, turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Nur Tatar ise yarı finalde ise Fransız rakibi Haby Niare’ye altın vuruşla 4-0 mağlup olunca, Tayvanlı sporcu Chia-Chia Chuang ile bronz madalya için mücadele etti. Almanlar Rabia Güleç’in elenmesine üzülürken, Türkler ise Nur Tatar’ın kazandığı bronz madalyaya sevindi.
80 kiloda mindere çıkan Tahir Güleç ise Polonya’lı rakibi Piotr Pazinski’yle maçtan mağlup ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!