Teksas polisi hatasını kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Teksas polisi hatasını kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 07:00

ABD’nin Teksas eyaletinde geçen salı günü meydana gelen, 19 çocuk ve 2 öğretmenin ölümüyle sonuçlanan saldırıya çok geç cevap vermekle eleştirilen polis, “olay anında yanlış karar verdiklerini” kabul etti.

Haberin Devamı

Okula ulaştıktan sonra içeri girmek için beklemelerinin yanlış olduğunu itiraf eden Teksas Kamu Güvenliği Departmanı Müdürü Steven McCraw, “İşe yarayacağını düşünsem özür dilerdim” dedi. Saldırgan, okula girdikten ancak 75 dakika sonra öldürülebilmişti.

ÖĞRENCİLER 911’İ ARAMIŞ

18 yaşındaki Salvador Ramos tarafından yapılan okul katliamına ilişkin eleştirilere cevap veren McCraw, polisin takviye ekip için beklemesinin “yanlış” olduğunu söyledi. Saldırı devam ederken, okul içerisindeki çocukların defalarca 911’i aradığını anlatan McCraw, “Bir öğrenci 12.47’de aradı ve polisin hemen ‘şimdi’ gönderilmesini istedi” diye konuştu. McCraw, bir başka kişinin ise saat 12.03’ten itibaren defalarca 911’i aradığını, “fısıldayarak” hâlâ “sekiz, dokuz” öğrencinin hayatta olduğunu söylediğini aktardı.

EBEVEYNLERE KELEPÇE

ABD Adalet Bakanlığı, kolluk kuvvetlerinin saldırıya müdahalesi hakkında soruşturma yapılacağını açıkladı. 24 Mayıs günü polis, bir okul görevlisinin anahtarlarını kullanarak kilitli kapıyı açıp Ramos’u öldürdüğü 12.50’ye kadar sınıfa girmedi. Polisin okul önünde bekleyişi sırasında içeride çocukları bulunan ebeveynler acele edilmesinde ısrar edince kelepçelenerek bölgeden uzaklaştırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!