Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı

Güncelleme Tarihi:

Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 09:51

Frankfurt’ta düzenlenen Teknik Tekstil Fuarı Techtextil’e Türkiye’den 67 şirket katıldı. Salı günü başlayan ve bugün sona erecek fuara katılan Türk şirketlerinin temsilcileri, gördükleri ilginin, geleceğe umutla bakmalarını sağladığını söyledi. Kir tutmazlık, yanmazlık, su geçirmezlik, dokusuz, örgüsüz gibi özellik kattıkları ürünlerini tanıtan Türk şirketlerinin temsilcileri, şunları söyledi:

Haberin Devamı

SERKAN Göğüş (Mogul CEO’su): “Dokusuz, örgüsüz kumaşımız, çocuk bezinden ıslak mendile, ziraat örtülerinden, otomotiv uygulamalarına, giysilere kadar farklı alanlarda kullanılıyor. Bu konuda yatırım yapan ilk şirketiz. Teknik tekstil konusunda Türkiye, Avrupa’da söz sahibi olmaya başladı. Ürünlerimizin yüzde 55’ini ihraç ediyoruz. Saç telinin yüzde biri inceliğinde iplik üretmeye başladık. Bu üretimi yapabilen dünyada ikinci şirketiz. Devrim niteliğinde bu gelişme ile döşemelikten, yatak ve yastık iç kılıfları, alerjik hastaların ihtiyaç duyduğu ev akarlarına, giyime kadar farklı alanlarda yeni imkanlar oluşturduk.”

Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı

Haberin Devamı

KATMA DEĞERİ ARTIYOR

Gülsen Tardü (Polyteks, Bursa): “Taşdelen Gruba ait şirketimiz, polyester ipliğin her çeşidini üretiyor. Katma değerini artırıcı işlemlerle yapıyoruz. Poy iplik, FDY, spugdyed, DTY, elestane covered ipliklerinin yanı sıra fonksiyonel iplikler ve teknik iplikler de üretiyoruz. İpliklere üretim esnasında dayanıklılık, anti bakteriyel özellikler kazandırıyoruz. Türkiye’de çift polimer dediğimiz farklı iki özelliklerle iplikler mevcut. İplik ve üretim konusunda yenilikleri bize kazandıracak 20 kişilik AR-GE grubumuzu oluşturuyoruz.”

Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı

NATO DA BİZDEN ALIYOR

Mustafa Emir Öztek (Öztek, Çorlu): “Moda tekstilinin yanı sıra hem ülkemiz, hem NATO’nin ihtiyacını karşılamak için kurşun geçirmez yelekler, karbon, biyolojik, radyolojik saldırılara karşı korumalı askeri giysiler, anti bakteriyel, yanmaz önlük kumaşlar, radara, termal kameraya yakalanmayan gizlenme ağına kadar farklı ürünler yapıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı’nın izin verdiği ülkelere ihracatımız var. Balistik yeleklerin dış plakalarını da üretmeye başladık.”

Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı

TESTERE BİLE KESMİYOR

Haberin Devamı

Güray Burdak (Korteks): “Şirketimiz polyester iplikte Avrupa’nın en büyüğü. Kendinden boyalı, yanmayan özellikleri biz iplikten sağlıyoruz. Bez kalıcı olduğu sürece fonksiyonel özellikler de kaybolmuyor. Otomobil üreticilerinden ve büyük gıda sektöründen müşterilerimiz var. Avrupa’da 250 kadar müşteriye ürün veriyoruz. Rüzgar pervanelerinin üzerindeki yalıtım da bizden. Koruma kumaşlarımız mevcut. Müşterimiz, ormancılara zincirli testereye dayanıklılık garantisi veriyor.”

Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı

DOĞAYA ZARARSIZ

Ahmet Turan, Sinan Edil, Nimet Doğmuş ve Emrah Yürekli (Setaş): “İplik üretirken ekolojik özelliklere azami dikkat ediyoruz. Doğaya zarar vermeyen geri dönüşümlü materyal üretiyoruz. İpliklerimiz insan vücudunda birikim yapmayan bir özelliğe sahip. Renk ve güneş ışığı koruması, yanmazlık, kir tutmazlık, yanmazlık gibi fonksiyonel özelliklerin birkaçını birden ipliğe katıyoruz.”

Haberin Devamı

Techtextil’e 67 Türk şirketi katıldı

DÜNYAYA SATIYORUZ

Cansu Bozdağ, Pelin Kurt (Kortsa): Kordsa, lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme teknolojilerini tüm dünyaya ihraç ediyor. Bugün dünyada üretilen her 2 otomobil lastiğinden 1’ini ve her 3 uçak lastiğinden 2’sini güçlendiren Kordsa, fuarda yenilikçi ürünlerinden inşaat güçlendirme pazarına ait teknolojisi Kratos markasını ve kompozit teknolojilerini katılımcılarla buluşturdu. Kratos tünel, liman, havaalanı, raylı sistemler gibi büyük altyapı projelerini güçlendirmede tercih ediliyor.“

BAKMADAN GEÇME!