Tavuğu yıkamak iyi değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Tavuğu yıkamak iyi değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2010 00:00

SEÇTİĞİMİZ gıda ürünlerinin besin değerleri kadar, hangi usullerde pişirildikleri de, sağlık açısından önemli. İngiltere Gıda Standartları Ajansı (FSA), tavuğun pişirilme biçimleri hakkında ilginç bir rapor yayınladı. Rapora göre tavuğu pişirmeden önce yıkamak, gıda zehirlenmesi riskini artırıyor. Sadece İngiltere ve Galler’de gıda zehirlenmesi vakalarının 300 bini, tavuğu yıkamaktan kaynaklanıyor. Üstelik bu vakaların 15 bininde, hastalığa yakalananlar hastaneye kaldırılmış. Mide krampı, ishal gibi rahatsızlıklar, bu tür gıda zehirlenmelerinden kaynaklanıyor. Türk mutfağındaysa tavuğu, özellikle de fırında pişirmeden önce yıkama alışkanlığının yaygın olduğu biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!