Tanker muamması

Güncelleme Tarihi:

Tanker muamması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2002 01:48

Yemen açıklarında önceki akşam bir Fransız tankerinde meydana gelen patlama için Yemenliler ‘‘kaza’’, Fransızlar ise ‘‘terör saldırısı olabilir’’ açıklaması yaptı.

ADEN Körfezi'ndeki Mina el Dabah limanı açıklarında, 158 bin tonluk petrol tankeri Limburg'da meydana gelen patlamanın sırrı çözülemedi. Esrarengiz patlamayla bordasında büyük bir delik açılan tankerin terör saldırısına uğradığı öne sürülüyor. Limburg'un sahibi Euronav şirketinin yetkilisi, mürettebatın, patlamadan önce hızla yaklaşan bir tekne gördüğünü belirtti ve ‘‘olay bombalı intihar saldırısıdır. El Kaide’den şüpheleniyoruz’’ dedi.

2 yıl öncesini hatırlattı

Saldırı, Usame bin Ladin liderliğindeki El Kaide'nin 2000 yılında ABD savaş gemisi USS Cole'a giriştiği ve 17 denizcinin öldüğü saldırıya benzemesi, olayın dikkat çeken bir başka boyutu. Yemenli yetkililer ise patlamanın terör saldırısı olmadığını bildirdiler. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Said Yafai, gemideki tanklardan birinin infilak etmesiyle yangın çıktığını belirtti ve terör saldırısı iddialarını reddetti.

Fransa soruşturma başlattı

Fransa Dışişleri Bakanı Dominique de Villepin, her ihtimalin değerlendirildiğini belirtirken, Paris savcılığı Fransız tankerinde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlattı. Buna göre, tankerde inceleme yapmak üzere uzmanlardan oluşan bir tim Yemen'e gönderiliyor. Patlamanın ardından, tankerdeki 8'i Fransız, 17'si Bulgar 25 kişilik mürettebattan 12 kişi kurtarılmış, 1 Bulgar kaybolmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!