Taczade, suçlamaları reddetti

Güncelleme Tarihi:

Taczade, suçlamaları reddetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2001 00:00


Seçimlere hile karıştırdığı gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırılan İran İçişleri Bakan Yardımcısı Mustafa Taczade, suçlamaları reddetti.
Haberin Devamı

Taczade, mahkumiyet kararının açıklanmasından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yılki meclis seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasını kabul etmediğini söyledi.

Taczade, başından beri, sağlıklı olarak yapılan seçimleri her ortamda savunmak için elinden geleni yaptığını belirterek, "kamuoyu vicdanında beraat ettiğimi görmekten mutluyum. Geçen yıl seçimlerden sonra, seçim sonuçlarını kanunsuz olarak iptal etmek için düzenlenen bir komployu önlemek için elimden geleni yaptım" dedi.

Karara itiraz edeceğini, bunu ve savunmasını kamuoyuna açıklayacağını belirten Taczade, "bazı kişiler, geçen yıl halkın oy verme şeklinden rahatsızlar, bu da benim sorunum değil" diye konuştu.

Geçen yıl yapılan seçimleri reformcu partiler yüzde 70’lik bir oranla kazanmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI DA YARGILANACAK

Bu arada, İRNA, Taczade ve Tahran Valisi’nin seçim yolsuzluğu iddiasıyla mahkum olmalarının ardından, İçişleri Bakanı Abdülvahid Musevi Lari hakkında da aynı suçlamaya dava açılacağını duyurdu.

Lari, hakkında dava açılması durumunda, Hüccetülislam olduğu için Ruhaniyet Özel Mahkemesi’nde yargılanacak.

Öte yandan, Meclis Hukuk ve Adli İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Emini, İçişleri Bakan Yardımcısı Taczade’nin yargılanmasının siyasi ve amacının da bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Taczade’nin Seçim Merkezi Başkanlığı’nı engellemek olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme sürecinin, Adli sistemin kamuoyunu gözardı ettiğini gösterdiğini belirten Emini, halkın buna gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine kitlesel olarak katılıp ezici bir cevap vereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!