Suudiler 11 Eylül'den döndü

Güncelleme Tarihi:

Suudiler 11 Eylülden döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 17:15

Suudi Arabistan'daki operasyonlarda tutuklanan militanlardan bazılarının uçaklarla saldırı düzenlemek için pilotluk eğitimi aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tutuklanan 172 militanın ülkenin petrol sahalarına, mahkumları serbest bırakmak için cezaevlerine saldırı yapmayı düşündükleri, bazı saldırılarda ise uçak kullanmayı planladıkları belirtildi.
Açıklamada, "militanların önemli şahsiyetlere, petrol tesisleri ve rafinerilerine, askeri bölgelere intihar saldırıları düzenlemeyi amaçladıkları" da kaydedildi.

Militanların uçaklarla 11 Eylül saldırılarına benzer intihar saldırıları düzenlemeyi istediği sanılırken, İçişleri Bakanlığı, operasyonlar sırasında 33 milyon dolar paranın da ele geçirildiğini açıkladı. Suudi Arabistan'ın devlet televizyonu El Ekberiye de çölde gömülü olarak bulunan büyük miktarda silah, cephane ve patlayıcının görüntülerini yayımladı.
Usame Bin Ladin'in lideri olduğu El Kaide örgütü, Suudi krallığının en büyük gelir kaynağı olan petrol tesislerine saldırılar düzenlenmesi çağrısı yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!