Suudi Arabistan'dan flaş çıkış

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistandan flaş çıkış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 21:12

Suudi Arabistan, terör örgütü IŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle katılmaya hazır olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asseri, El Arabiya kanalına verdiği röportajda konuştu. Asseri açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'Krallık (Suudi Arabistan) Koalisyon'un Suriye'de (IŞİD'e karşı) düzenleyeceği her türlü kara operasyonuna katılmaya hazırdır.'

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suudi Arabistan’ın terör örgütü IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona kara kuvvetleriyle katılma teklifinin kendilerine iletilmediğini söyledi.

Kirby'ye, günlük basın toplantısında Suudi Arabistan Savunma Bakanlığının uluslararası koalisyon ile IŞİD’e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır bulunduklarına dair açıklamaları soruldu.

Suudi Arabistan’ın teklifi iletilmediği için şu aşamada yorumda bulunamayacağını ifade eden Kirby, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Koalisyon üyelerinin IŞİD’e karşı mücadelede daha fazlasını yapma ve katkıda bulunma yollarını aramasını istiyoruz. Genel olarak IŞİD’in peşine düşmek için koalisyona gönderilen ilave kapasiteler memnuniyet verici bir şeydir ancak bu spesifik teklifi henüz görmedik. Bu konuyu görüşme şansımız olmadığı için özel olarak yorum yapmak istemiyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!