Suudi Arabistan'da El Kaide operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistanda El Kaide operasyonu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 25, 2010 11:03

Suudi Arabistan, El Kaide'nin 3 hücre evine düzenlediği operasyonda 113 militanı gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin başta petrol tesisleri olmak üzere ülkenin önemli kurumlarına saldırı hazırlığında oldukları iddia edildi.

Haberin Devamı

TUTUKLAMALAR NE ANLAMA GELÄ°YOR?

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, bir hücre evinde 101 militanın, baskın düzenlenen diğer iki küçük hücre evinde de 12 El Kaide militanının gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada gözaltına alınanların uyrukları ise şöyle Suudi: 47, Yemen: 51, Somali: 1, Bangladeş: 1, Eritre: 1.

İçişleri Bakanlığı baskında silah, cephanelik, bilgisayar, kontörlü telefon kartları, para ve bir çok yasak dökümana el konulduğunu belirtti.

Suudi yetkililer, El Kaide'ye ait hücre evleri geçtiÄŸimiz ekim ayından bu yana takip ettiklerini açıkladı. GeçtiÄŸimiz Ekim ayında kadın elbiseleri giyen iki militan Yemen sınırından Suudi Arabistan'a silahlarla geçiÅŸ yapmak istemiÅŸ ancak çıkan çatışmada iki militan öldürülmüştü. Olayla ilgili gözaltına alınan baÅŸka bir kiÅŸinin ifadesi sonucu El Kaide hücrelerine yaklaşıldı.Â

Haberin Devamı

RÄ°YAD'DA BOMBALI SALDIRI DÃœZENLEMÄ°ÅžTÄ°

El Kaide bağlantılı militanlar 2003 yılında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da intihar saldırısı düzenlemiş, olayda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!