Susmak suç sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Susmak suç sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Oklahoma City kentinde, 168 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı bildiği halde ihbar etmeyen Michael Fortier 12 yıl hapisle cezalandırıldı.

200 kişi de yaralandı

ABD Mahkemesi, Oklahoma City'de 3 yıl önce yaşanan ve 168 kişinin ölümünün yanısıra, 200 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan korkunç patlamanın bir sanığını daha mahkum etti. Saldırıyı gerçekleştiren Timothy McVeight'in daha önce idama mahkum edilmesinden sonra şimdi de saldırıyı önceden bildiği halde polise ihbar etmemek ve FBI'ya yalan söylemek suçlarından yargılanan Michael Fortier 12 yıl hapse mahkum oldu. Sustuğu için 168 kişinin ölmesine neden olan Fortier, ayrıca 200 bin dolar tazminat ödemeye de mahkum edildi.

Ciddiye almamış

Savunmasında, bildiklerini polise anlatmadığı için çok pişman olduğunu belirten 29 yaşındaki Michael Fortier, saldırı planından kendisine bahseden arkadaşı Timothy McVeight'i ciddiye almadığını söylemişti. Daha önce yargıcın 168 kişinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle 23 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istediği Fortier temyize başvuracak.

Üç yıldır hapiste

Haberin Devamı

Michael Fortier'nin, Oklahoma saldırısının gerçekleşmesi için gereken paranın sağlandığı silah soygununda da parmağı olduğu anlaşıldı. Saldırı planını ciddiye almadığı halde Arkansas'ta bir silah satıcısının soyulmasına yardım eden Fortier ayrıca silah satıcısına 4 bin dolar tazminat ödeyecek. Fortier üç yıldan beri hapiste yatıyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!