Suikast ihtimali kuvvetli

Güncelleme Tarihi:

Suikast ihtimali kuvvetli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 21:26

Atatürk Havalimanı’nda intihar ettiği açıklanan İngiliz gazeteci Jacky Sutton’ın ölümünü emniyet içerisinde 4 şube araştırıyor. Soruşturmada terör tehdidi altındaki gazetecinin suikasta kurban gitmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Irak Parlamentosu’ndan da ‘Olayı aydınlatın’ çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Atatürk Havalimanı’nın tuvaletinde cumartesi gecesi ayakkabılarının bağlarıyla asılmış olarak bulunan Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü Irak masası Başkanvekili Jacqueline (Jacky) Anne Sutton (50) soruşturmasına, Asayiş Şube Müdürlüğü’nden sonra İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de dahil oldu. Sutton’un dizüstü bilgisayarı incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

O BEŞ ŞÜPHE

Polis soruşturması, Sutton’un ölümündeki şu beş şüphe üzerinden yürütülüyor: ‘Sutton’un intihar etmesi için görülen bir sebep yok’; ‘uçak parası olmadığı için intihar ettiği söylendi, ancak cebinden 2 bin 300 Euro çıktı’; ‘çalıştığı kurum ve profili suikast olasılığı için kuvvetli bir neden’; ‘havalimanları, intihar istatistiklerinde yok denecek kadar az’; ‘enstitünün önceki direktörü Ammar Al Shahbander’in bombalı saldırıda öldürülmüş olması.’

Haberin Devamı

TUVALETE TAKİP

İstanbul polisi kamera kayıtları üzerinden özellikle Sutton’un ölü bulunduğu Atatürk Havalimanı’ndaki 215 numaralı terminalin karşısındaki tuvalete giriş -çıkış yapanların kimliklerini belirlemeye çalışıyor. Polis yetkilileri, Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi sonucunun da beklendiğini ifade ederek, ‘Sonucu belirlenene kadar şüpheli bir ölüm olayı olarak incelememizi sürdüreceğiz’ dedi. GSM şebekesi yurtdışı olduğu için şimdilik soruşturma cep telefonu üzerinden yürütülemiyor.

‘BAĞCIK’ ŞÜPHESİ

JACKY Sutton’ın Irak bölümünün başkanı olduğu İngiltere merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’nün CEO’su Anthony Borden, ‘açık ve şeffaf’ bir soruşturma çağrısı yaptı. Borden, intiharla ilgili şüphesini de şu sözlerle dile getirdi: “Ayakkabı bağcıkları meselesi var. Onun giydiği ayakkabıların bağcıklı olduğundan bile emin değilim.”

IRAK’TAN ÇAĞRI: OLAYI AYDINLATIN

İNGİLİZ gazeteci Sutton’un ölümü konusunda tartışmalar sürüyor. İngiliz Daily Telegraph ve Times gazeteleri, haberlerinde eski BBC çalışanı Sutton’ın bir e-postasına yer verdi. Daily Telegraph’daki haberde, “Bayan Sutton daha önce arkadaşı Amanda Whitely’e bir e-posta gönderdi. Jacky, Irak Kürt bölgesinin başkenti Erbil’de çalışırken cihatçılarca hedef alınmaktan korktuğunu yazdı. E-postada, ‘IŞİD saldırmak istiyorsa, bunu yapacaktır, ancak önce planlamasını yapacaktır’ yazıyordu” denildi. Irak Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi de yazılı yaptığı açıklamada Türk yetkililerini ‘olayı aydınlatmaya’ davet etti. Cuburi, açıklamasında Sutton’un ‘gizemli şartlarda’ öldüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

ERİTRE TRAVMASI

TIMES gazetesindeki haberde, Sutton’ın 1990’lı yıllarda, Eritre’deki 5 yıllık görevinin ardından “travma sonrası stres bozukluğu” yaşadığı belirtildi. Haberde Eritre hükümetinin Sutton’ı o dönem ajan olmakla suçladığı ve gözaltına alarak sınır dışı ettiği bilgisi de yer aldı. İngiliz gazeteci, otobiyografisinde travma sonrası stres bozukluğunun sebebini gözaltına alınması olarak gördüğünü yazmış ve bir ay boyunca anti-depresan kullandığını belirtmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!