Suçluyu ipten alan avukat

Güncelleme Tarihi:

Suçluyu ipten alan avukat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 23:05

ABD Temsilciler Meclisi milletveki Gabrielle Giffords’ı ağır yaralayıp 6 kişiyi öldüren Jared Loughner’i idamlık sanıkları ipten kurtarmakla ünlü avukat Judy Clarke savunacak.

Haberin Devamı

Clarke, 5 ayrı suçla itham edilen ve idam cezası istemiyle yargılanması beklenen Loughner’in Phoenix’teki Sandra Day O’Connor Federal Mahkemesi’ndeki duruşmasında hazır bulundu. Adalet Bakanlığı’nın atadığı Clarke, adını 1990’lı yıllarda Güney Caroline eyaletinde 2 çocuğunu otomobilini nehre iterek öldüren Susan Smith davasında duyurdu. Smith davasında jüri idam yerine müebbet hapis kararı verdi. 1990’daki bu davanın ardından Güney Caroline eyalet meclisi, sadece Clarke için yasa çıkardı ve ülkedeki davalara başka eyaletlerden savunma avukatı atanamaz kararı aldı.

250 milyon sivil silah

abd’de sade vatandaşın toplam 250 milyon silahı var. Bu dünyadaki en yüksek rakam. Dünyada silahtan ölümlerin % 80’i de abd’de yaşanıyor. 2010’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın sadece % 44’ü bireysel silahlanmanın daha fazla kontrol altına alınmasını istiyor.

Haberin Devamı

Teröristleri kurtardı

Clarke’nin ikinci başarılı davası ise gönderdiği bombalı mektuplarda ‘Unabomber’ adıyla anılan Theodore Kaczynski davası oldu. Clarke’ın savunması,  Kaczynski’yi idamdan kurtardı. Bir diğer müebbet hapse çevirdiği idamlık dava ise Atlanta kentinde olimpiyatları bombalayan Eric Robert Rudolph oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!