Steve Fossett Hint Okyanusu'nun üstünde

Güncelleme Tarihi:

Steve Fossett Hint Okyanusunun üstünde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 14:53

Amerikalı maceraperest milyarder Steve Fossett, uçakla tek başına mola vermeden uçuş rekoru kırmak amacıyla dün başladığı dünya turunu sorunsuz şekilde sürdürüyor.

Atlantik ve Afrika'yı geçen Fossett, bugün Hint okyanusunu geçmeye hazırlanıyor. Yerdeki ekibinin açıklamasına göre, Fossett'ı taşıyan son derece hafif ”Global Flyer” adlı planör, TSİ 13.00'te 15 bin metre irtifada, saatte 581 km hızla Hint okyanusunu geçmeye hazırlanıyordu.

ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral uzay üssünden dün havalanırken iki kuşa çarpması dışında ciddi sorunla karşılaşmayan 61 yaşındaki Fossett, yere hiç inmeden havada tek başına en uzun mesafeyi kat etmek için uğraşıyor.

Fossett, daha önce tek başına, yakıt almadan ve mola vermeden uçakla dünya çevresinde uçmayı başaran ilk insan olmuştu. Fossett, bu kez ise 80 saatte yaklaşık 42 bin km yol kat etmeyi tasarlıyor. Fossett, balonla ve uçakla daha önce kırılan rekorları aşabilmek için bu kez yaklaşık 1200 km fazla uçacak. İşler yolunda giderse, Fossett, dönüşte Atlas Okyanusu'nu ikinci defa geçerek İngiltere'nin başkenti Londra'nın yakınına konarak “devr-i alemi” tamamlayacak.

VOYAGER VE BREITLING'İ GEÇMEYE ÇALIŞACAK

Dick Rutan ile Jeanna Yeager adlı pilotlar, “Voyager” uçağıyla 1986'da dünya çevresinde mola vermeden 40 bin 204 kilometre uçarak rekor kırmıştı. 1999'da da İsviçreli Bertrand Piccard ve İngiliz Brian Jones, “Breitling Orbiter 3” balonlarıyla durmaksızın 40 bin 805 km yol yapmıştı.

Fossett'in uçağı; Afrika, Suudi Arabistan, Hindistan, Çin, Japonya, Büyük Okyanus, Meksika, ABD ve yeniden Atlas Okyanusu'nu kat ederek, Londra yakınında Kent Uluslararası Havalimanı'na inecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!