Stern Almanya'daki Müslümanları kapak yaptı

Güncelleme Tarihi:

Stern Almanyadaki Müslümanları kapak yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 14:24

Alman Stern dergisi, Almanya'da yaşayan Müslümanları kapak konusu yaptı.

Haberin Devamı

Çok sayıda Türkün yaşantısına ve düşüncelerine yer veren derginin başsayfasında “Almanya'daki Müslümanlar - Bilinmeyen komşular” başlığı kullanıldı.

Derginin 14 sayfalık incelemesinde, radikal dinci terörün Alman halkı arasında Müslümanlara karşı şüphe uyandırdığı, ancak Müslümanların uzun sakallı, din adına savaşan kişiler olduğu şeklindeki önyargıların doğru olmadığı ifade edildi.
İncelemede, kabaratist Serdar Somuncu, öğretmen Deniz Şengül, polis memuru Fulya Kurun, iş adamı Faruk Yerli, mimar Ersin Uğursal ve 6 çocuk annesi Emel Algan'ın yaşantılarına yer verildi.

Bu insanların yaşantılarının Almanlardan fazla farklı olmadığını ve çoğunun İslamiyeti bir barış dini olarak gördüklerini kaydeden dergi, radikal görüşlülerin azınlıkta olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bazı Türklerin çok başarılı olduklarını yazan dergi, Cevat, Faruk ve Avni Yerli kardeşlerin icat ettikleri bilgisayar oyunlarının başarısına dikkati çekti.

Derginin Almanya'daki Müslümanlarla ilgili incelemesinde, Müslümanlarda evlilik ve defnedilme gibi konularda bazı sorular da cevaplandırıldı.

Türklerin kendilerine özgü “yıldızları” olduğunu belirten dergi, Tarkan, Kenan Doğulu, Serdar Ortaç, Orhan Gencebay, Muazzez Ersoy, Mehmet Ali Erbil, Beyaz ve Okan Bayülgen gibi tanınan sanatçılara küçük fotoğraflarıyla birlikte yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!