SPD’li Annen: Türkiye’yi eleştirmek dış politika değil

Güncelleme Tarihi:

SPD’li Annen: Türkiye’yi eleştirmek dış politika değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 13:42

Hükümet ortağı SPD, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin Türkiye eleştirilerini ‘seçim taktiği’ ve ‘seçim malzemesi’ olarak niteledi. SPD’nin dış politika sözcüsü Niels Annen, “Türkiye’yi eleştirerek, kamuoyunda alkış almak dış politikanın yerine geçmiyor” dedi.

Haberin Devamı

WELT am Sonntag gazetesine konuşan SPD’li Niels Annen şöyle dedi: “Başbakan Merkel ve Dışişleri Bakanı Steinmeier, eğer gelişmelere etkide bulunmak istiyorlarsa, Türkiye ile konuşmaları, müzakere etmeleri lazım. Sayın de Maiziere açık yorumlar yapma lüksüne sahip. Hıristiyan Birlik’in bir bölümünün Türkiye’deki ağır krizi seçim taktiği olarak kullanması ciddi değil. Ama İçişleri Bakanı’nın ajandası maalesef öyle görünüyor. Federal İçişleri Bakanı’nın profesyonel olmayan davranışı Dışişleri Bakanı Steinmeier’in ama Başbakan’ın da işini zorlaştırıyor.”

SİYASİ ZARARI ARTIRDI

SPD dış politika sözcüsü Annen, İçişleri Bakanı de Maiziere’in Türkiye raporuyla ilgili açıklamalarını, başlangıçta kabul ettiği ‘büro hatası’ ifadesinde bırakmayıp ileri götürmesinin siyasi zararı daha da artırdığını vurguladı. Annen, “Eğer BND (Alman dış istihbaratı) Türkiye hakkında yeni bilgilere sahipse, bu konuda parlamentoyu uygun biçimde bilgilendirmek zorunda” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!