Sosyal Hizmetler, `gönüllü anne' arıyor

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Hizmetler, `gönüllü anne arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Nuran ÇAKMAKÇI/ İSTANBUL - SOSYAL Hizmetler Müdürlüğü çocuk sevgisi taşıyan, sabırlı, hoşgörülü 'Gönüllü anne'ler arıyor. Çocuklara hem zihinsel hem de fiziksel yönden yardım edecek 'Gönüllü Anne veya Abla' olabilecek kadınlara çağrıda bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kahramen Eroğlu, ``Çocuğunu büyütmüş, zamanı olan her kadın yuvalarımıza gelerek çocuklarımıza sıcak ilgisini esirgemesin'' dedi.
Haberin Devamı

ANNE ŞEFKATİ

Gönüllü annelerin haftada bir gün veya daha fazla zaman ayırarak çocuklara istediği alanda destek olabileceğini belirten Eroğlu, ``Onlara hik^aye okuyabilir, kukla, müzik gibi konularda destek olabilir. Bahçede oynamalarını sağlayabilir, isterse banyo yapmalarına, yemek yemelerine yardımcı olabilir. Amacımız, sıcak anne şefkatini bu çocuklara göstermek'' diye konuştu. İstanbul'da bulunan 8 yuvada, 2 bine yakın çocuğun bakıldığını söyleyen Eroğlu, isteyen annelerin, okula giden çocuklara eğitim desteği verebileceğini, isteyenlerin ise çocuklarla zaman geçirerek, anne sıcaklığını onlara hissettirebileceğini söyledi. Bünyelerinde 30 gönüllü annenin bulunduğunu, bunların da haftada bir gün geldiğini söyleyen Eroğlu, ``Anneliğe gönüllü olanlar, çocuk yuvalarına başvursun. Kendilerine bir kimlik çıkaralım. Onları hizmet içi eğitimden geçirelim'' diye konuştu.

EN ÇOK DAYAK YİYENLER BAŞVURUYOR

Kentte geçtiğimiz 23 Nisan'da oluşturulan 'Alo Çocuk Hattı'na en fazla dayak yiyen çocuklar, sokak çocukları ve özürlülere yönelik şiddet konularında başvuru olduğunu belirten Kahraman Eroğlu, ``Daha çok komşular ve yakınlar arıyor. Biz ihbar aldığımız aileyi uzun bir süre incelemeye alıyoruz.Aile, eğer çocuğu dövüyor, suça itiyor, her türlü istismara tabi tutuyorsa o zaman Türk Medeni Kanun'un bize verdiği yetkiye göre çocuğun geleceğini güvence altına almak için aileden alıyoruz'' dedi.

'0212-512 35 35' numaralı 'Alo Çocuk Hattı'na bugüne kadar 81 başvurunun bulunduğunu söyleyen Eroğlu, istismara uğrayan her çocuğa destek olmaya çaba harcadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!