Sophie 'ölümü seçti'

Güncelleme Tarihi:

Sophie ölümü seçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 07:08

'Sophie'nin Seçimi' adlı romanıyla tanınan Pulitzer ödüllü yazar William Styron öldü.

Haberin Devamı

Styron, ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Newport News kentinde 1925 yılında doğdu. İkinci Dünya Savaşı'nda deniz piyadesi olarak orduya katılan Styron orduda üsteğmen rütbesine kadar yükseldi.

İlk romanı “Lie Down in Darkness”ı (Karanlıkta Uzan) 1951'de 26 yaşında yazan Styron, 1957'de “The Long March” (Uzun Yürüyüş) ve 1958'de “Set this House on Fire” (Bu Evi Ateşe Ver) romanlarını yazdı. Styron 1967 yılında yazdığı, ABD iç savaşından önce kanlı bir köle ayaklanmasına neden olan bir kölenin hikayesini anlatan “The Confessions of Nat Turner” (Nat Turner'ın İtirafları) adlı romanıyla Pulitzer Ödülü'ne layık görüldü.

Styron, en çok, 1979 yılında yazdığı, Yahudi soykırımından kurtulan Polonyalı bir Yahudi kadının, Virginialı bir yazarla Brooklyn'deki ilişkisini anlatan “Sophie'nin Seçimi” adlı romanıyla tanındı. Roman daha sonra beyaz perdeye yine aynı adla aktarıldı ve filmdeki rolüyle Mery Streep En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nın sahibi oldu. Aynı roman daha sonra Nicholas Maw tarafından operaya uyarlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!