Son deneme de kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

Son deneme de kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 00:00

Amerikalı bir işadamı yolsuzluk suçlamalarından kurtulmak için uçağını düşürerek kendisini kazada ölmüş gibi göstermek istedi. Ancak kimseyi inandıramayıp gerçekten ölmek isteyince yakalandı.

FİNANS şirketindeki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle aranırken, bindiği küçük uçağın düştüğü haberi gelen Marcus Schrenker’in, kendisini kazada ölmüş gösterme numarası tutmadı. Schrenker, 2 milyon dolarlık yolsuzluk suçlamalarından kurtulmak için kurnazca bir tezgah kurdu. Tek başına ’Piper PA-46’ tipi uçağıyla havalanan işadamı bir süre sonra paraşütle atladı. Kendisi Alabama topraklarına inerken uçağı Florida bataklıklarına düştü.

Bileklerini kesti

Schrenker, "Uçağımda patlama oldu" diye hava kontrol yetkililerinden yardım istemesine rağmen, enkazı bulan ekipler pilot kabininin boş olduğunu gördü. Sahte isimle geceyi bir otelde geçirdiği tespit edilen Schrenker’in ülkeden kaçmayı planladığı saptandı. Sahtekarlıkla suçlandığını duyunca arkadaşına mesaj geçerek "gerçekten kazaydı" dediyse de inandıramadı. Malvarlığına el konulan Schrenker, Florida’da bileklerini keserek intihara kalkıştıktan sonra yakalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!