Son dakika: Ürdün'deki ABD askerlerine yönelik saldırılar... Biden'dan 'savaş' açıklaması: Kararımı verdim

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ürdündeki ABD askerlerine yönelik saldırılar... Bidendan savaş açıklaması: Kararımı verdim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 19:04

Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Joe Biden, “Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıya nasıl yanıt verileceğine karar verdim, Orta Doğu’da daha büyük bir savaşa ihtiyacımız yok” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’ün Suriye sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Tower 22 adlı ABD üssüne düzenlenen İHA saldırısına nasıl karşılık verileceğine dair karar verdiklerini belirterek, daha fazla detay paylaşmadı.

İran’ın saldırıyı düzenleyenlere silah sağladığını ve bu nedenle İran’ı saldırılardan sorumlu tuttuğunu ifade eden Biden, Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir çatışmayı caydırmayı umduğunu belirterek, "Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Aradığım şey bu değil” dedi.

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy gelişmeye ilişkin şu detayları aktardı:

Gazetecilerin sorularını cevapladı. İran ile olan gerginlik soruldu. 'Nasıl cevap vereceğime karar verdim. Orta Doğu'da daha geniş savaşa ihtiyacımız yok' cevabını verdi. Başkan Biden'ın kararını verdiği, İran'ı direkt vurmayacağı görüşünü alıyoruz. Bir soru daha soruldu. 'İran'ı direkt olarak sorumlu tutuyor musunuz?' deyince 'Silahları onlar temin ediyor' açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!